Cilt Bakım

Hamilelik Lekeleri Neden Olur?

Hamilelik Lekeleri Neden Olur?

 Hamilelikte sivilce veya lekelenme hamileliğin erken döneminde, yaklaşık altı haftada ortaya çıkma eğilimindedir. Yüzünüzde, saç çizginizde, boynunuzda, göğüslerinizde ve sırtınızda lekelenmeler görülebilir. Progesteron, bezlerinizin sebum adı verilen daha fazla yağ salgılamasına sebep olur, bu da gözenekleri tıkamaya başlayabilir ve bakterilerin oluşmasına izin vererek sivilcelere neden olabilir. Bu kadar yaygın olan bir sorunun tedavisini ve Hamilelik Lekeleri Neden Olur? İnceleyeceğiz. Daha fazla bilgi almak için bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

Yüz bölgesi, genital bölge ve meme bölgesi hamilelikte lekelerden etkilenen bölgelerdendir. Hamilelik döneminde lekeler  oluştuysa sizler için derlediğimiz  en iyi leke kremi hangisi yazıya göz atabilirsiniz.

1. Hamile Kadınlar Neden Lekelenir?

 Ergenlik çağımızdan çıktıktan sonra kurtulacağımızı düşündüğümüz bir şey varsa, o da sivilcelerdir. Ancak hamilelik sırasında sivilcelerin sizi bir kez daha rahatsız etmek için yeniden çıktığını görebilirsiniz çünkü sivilce hamile kadınlar için yaygın bir problemdir

2. Hamilelik Sırasında Herhangi Bir Sivilce Tedavisi Kullanabilir Miyim?

 Hayır herhangi bir tedavi kullanmamalısınız. Bazı ilaçlar bebeğiniz için zararlı olabileceğinden, anne adaylarının akne tedavisi konusunda dikkat etmeleri gerekir.  Birçok reçeteli ve reçetesiz akne ilacı A vitamini içerir. Hamile ve emziren anneler bunları birlikte kullanmaktan uzak durmalıdır.

3. Hamilelik Sivilcelerini Nasıl Tedavi Edersiniz?

 Hamilelik Lekeleri Neden Olur?  Artık biliyoruz. Ancak merak edilen şey hamilelik sırasında oluşan bu sivilcelerin ve lekelerin nasıl yok olacağıdır. Yaşam tarzınızda ufak değişiklikler yapmak bu günlerde en iyi seçeneğiniz. Sivilcelerden kurtulmak için kullanılan rutin tedavilerin çoğu hamilelik sırasında doktor tarafından önerilmez. Bunun yerine, önce cildinize ,  kendinize ve doğal olarak bebeğinize de daha iyi bakmaya odaklanın. Aşağıda yardımcı olan bazı cilt temizleme stratejileri bulunmaktadır. Bu stratejileri şu şekilde özetleyebiliriz:

3.1. Nazik bir yüz temizleyici kullanın:

Hamilelik sırasında cildinize iyi bakarak leke oluşumunu önleyin. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez hafif, sabunsuz bir temizleyici ile yüzünüzü nazikçe temizleyin ve durulayın. Özellikle saç çizginizin ve çenenizin etrafındaki gözeneklerin tıkanma eğiliminde olduğu yerleri iyice yıkadığınızdan ve duruladığınızdan emin olun.

3.2. Aşırı yıkamaktan kaçının:

Sadece hamilelik sırasında ekstra hassas bir cilde sahip olmakla kalmazsınız, aynı zamanda aşırı yıkama cildinizin doğal nem dengesini kaybetmenizi sağlar. Bu da cildinizi sivilcelerin oluşmasına daha yatkın hale getirir.

3.3 Fırçalamaktan veya sıkmaktan uzak durun:

Annenizin sizi her zaman uyardığı gibi sivilcelerinizi sıkmayın, bu taktikler sadece sivilcelerin daha uzun sürmesini sağlar ve yaralara neden olabilir.

3.4. Nemlendir:

Mantıksız gibi görünse de, yağsız bir nemlendirici kullanmak tahrişi en aza indirmeye destek olabilir. Bazen sert akne sabunları ile aşırı kuruyan ciltler sivilcelere daha yatkındır. Bu sabunlardan kulanmayın.

3.5. Temiz tutun:

 Yüzünüzü günde en az iki kez yıkamanın yanı sıra, özellikle yağlı ise saçınızı düzenli olarak yıkamanız önerilir. Yastık kılıflarınızı, havlularınızı ve düzenli olarak taktığınız şapkalarınızı temiz tutun yağlanmayı bu şekilde en aza indirebilirsiniz.

3.6. Yağsız cilt bakım ürünlerini seçin:

Yağsız ve akneye neden olmayacak şekilde üretilmiş etiketli cilt bakımı, kozmetik ve hatta saç bakım ürünlerini kullanın.

3.7. Çok fazla güneşe maruz kalmayın:

Çok fazla güneş sadece cilt kanseri olma riskinizi artırmaz ve cildin erken yaşlanmasına neden olur, güneş aynı zamanda hamilelik sırasında başka lekelere de neden olabilir. Ne zaman dışarıda olacaksanız, en az SPF 30 güneş kremi sürmeyi unutmayın. Daha da iyisi, tam koruma olarak şapka ve güneş gözlüğü takmanız önerilir . Kendinizi ve bebeğinizi bu aksesuarlarla güneşten daha iyi korursunuz.

3.8. Mümkün olduğunca stresi kontrol altında tutun:

Söylemesi yapmaktan daha kolay, ancak her gün ayaklarınızı uzatıp rahatlamaya zaman ayırmaya çalışın. Yıpranmış hissetmek sizde sivilce oluşumuna neden olmaz, ancak zaten sahip olduğunuz sivilceleri daha da kötü bir hale getirebilir.

3.9. Daha fazla A vitamini tüketin:

Cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olan A vitamini alımınızı süt, balık, yumurta ve havuç gibi besinler tüketerek artırın. Ancak A vitamini takviyelerinden ve ürünlerinden uzak durun, çünkü fazla miktarda almak gelişen bebeğiniz üzerinde zararlı bir etkiye yol açabilir.

3.10. Sağlıklı yiyecekler tüketin:

 Şekeri ve tahılları kesmek cildinizi ve bebeğinizi daha sağlıklı hale getirir. Bunun yerine daha fazla kepekli tahıl, meyve, sebze, fındık ve balık tüketmeyi tercih edin.

3.11. Bolca su için:

Hamilelik Lekeleri Neden Olur? Ve bu lekelerden nasıl kurtuluruz bundan bahsettik . Son olarak sadece akneye değil vücuttaki hemen her şeye iyi gelen su tüketmek gelir. Su hem bebeğinizin hem de sizin sağlığınız için oldukça faydalıdır. Bol su içmek ciltteki nem dengesini arttırdığı için sivilce oluşumunu engeller. Nemli kalmanız için bir neden daha: Yeterince su içmek cildinizin nemli kalmasına ve genel olarak en iyi şekilde görünmesine yardımcı olur.

4. Doktorum Herhangi Bir Akne Tedavisi Yazabilir Mi?

Hamilelik Lekeleri Neden Olur?
Hamilelik Lekeleri Neden Olur?
 Lekeler özellikle tahriş edici olmasa da, en azından zararlı değillerdir, bu nedenle ciddi bir sivilce vakası yaşamadığınız sürece, muhtemelen onları ilaçla tedavi etmekten kaçınmak bebeğiniz için en iyisidir. Bununla birlikte, belirtileriniz gerçekten rahatsız ediciyse, hamilelikte güvenle kullanabileceğiniz birkaç tedavi bulunmaktadır, tedavinin daha fazla detayını doktorunuzla konuşmaya değer. Çoğu doktor, hamile ve emziren kadınlarda sivilce için birinci aşama tedavi olarak cilde uygulanan ilaçların kullanılmasını önermektedir. Eritromisin, metronidazol ve dapson gibi antibiyotik kremlerin yanı sıra benzoil peroksit ve meyve asitleri de reçete edilebilir.

5. Hamilelik Sivilceleri Doğumdan Sonra Geçer Mi?

 Bebeğinizi kollarınıza aldığınız anda o sinir bozucu sivilcelerin hemen geçmesi güzel olurdu. Ancak hormonlarınız hamilelik öncesi durumuna döndükçe hamilelik sivilceleri yavaş yavaş iyileşir. Tabi ki bu  her zaman bir gecede olmaz. Bazı durumlarda, uyku problemi ile birlikte doğum sonrası hormonal dalgalanmalar ve bebeğe bakma stresi başka bir sivilce oluşumunun tetikleyicisi olabilir.

 Hamilelik sırasında sahip olduğunuz aynı sağlıklı cilt bakım rutinine bağlı kalmaya çalışın. Ve hamileliğiniz sırasında yasak olan sivilce tedavilerini doktorunuza danışarak uygulayın. Emziriyor olsanız bile, bazı tedaviler artık uygun olabilir. Hap, hamile kalmadan önce sivilcelerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olduysa, tekrar kullanmaya başladığınızda muhtemelen cildinizde gözle görülür bir iyileşme fark edeceksiniz .

 Yine de, emziren anneler için şiddetle önerilen yalnızca progestin içeren bir doğum kontrol hapı olan mini hapın sivilcenin yok olmasına yardımcı olmayacağını ve aslında onu daha da kötüleştirebileceğini unutmayın. Her şeyden önce sabırlı olmaya çalışın. Ama sonunda, cildiniz eski haline dönecektir .

6. Hamilelik Sivilceleri Bebeğin Cinsiyetini Tahmin Eder Mi?

 Sık sorulan sorulardan biridir. Ancak bilinenin aksine muhtemelen değil . Çok, çok küçük bir çalışma, daha kötü hamilelik sivilcelerini kız çocuğuna sahip olmayla ilişkilendirse de bu konu hakkındaki uzmanların bu sivilcelerin bebeğinizin cinsiyetiyle ilgili olup olmadığını söyleyebilmesi için oldukça erken. Bunun için uzmanların çok daha fazla araştırmaya ihtiyacı vardır.

 Bebeğinizin cinsiyeti ne olursa olsun onun gelişiyle cildinizdeki lekeler mutlaka yok olacaktır. Ya da cildiniz artık tedaviye hazır hale gelecektir. Hamilelik Lekeleri Neden Olur? tedavisi nasıldır? Lekelerin tedavisi için kullanılan en etkili leke kremi needir? Ve daha bir çok soruya makalemizde cevap verdik. Unutmayın ki cildinizin tipine göre nedenler ve süreç değişiklik gösterebilir.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir