Cilt Bakım

Bebeklerde Uyuz Ne Kadar Sürer?

Bebeklerde Uyuz Ne Kadar Sürer?

 Bebeklerde uyuz ne kadar sürer pek çok ailenin sorduğu bir sorudur. Özellikle bebeği uyuz kapan aileler karantina altına girerler ve ne kadar süreceğini merak ederler. Ancak burada yayılım süreci ve hali hazırda verilen losyonların ve kremlerin ne kadar kullanıldığı en önemli noktadır. Daha detaylı bilgi almak için bizimle Whatsapp hattından iletişime geçebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

Tüm dünyada yaygındır. Uyuz, çoğunlukla çocuklarda ve genç yetişkinlerde görülür. Bebekler için tedavi yöntemleri farklılık göstermektedir. Çeşitli Bitkisel yöntemler hakkında yazmış olduğumuz diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

1. Bebeklerde Uyuz Tedavisi

 Bebeklerde uyuz tedavisi genellikle losyon ve kremler ile yapılmaktadır. Uyuz Losyonu Özellikle bebekler uyurken yapılması önerilen bu uygulamalar bebeklerin yama ihtimalini de azaltmaktadır. Aynı amanda genelde el ve ayak çevrelerinde görülen uyuzlar için el ve ayak bölgelerine krem ve losyon sürüldükten sonra bu bölgeler muhakkak çorap veya eldiven gibi parçalar ile kapatılmalıdır. Bu sayede bebek yüzüne, gözüne veya ağzına götürmeyecek ve daha olumsuz sonuçlar da yaşanmayacaktır.

2. Bebeklerde Uyuz Görülür Mü?

 Bebeklerde uyuz görülebilir ki yaygın olduğundan söz etmek gerekmektedir. Özellikle kış aylarında aileler bebeklerini en iyi biçimde korumalı ve dışarıdan gelen giysilerden uzak tutarak ev giysileri ile bebeklerine dokunmalıdır. Bu odlukça önemli olup dışarıdan gelen her mikrop hali hazıra bebeğin bağışıklık istemini olumsuz etkileyebilmektedir. Uyuz ise ekstra olarak kaşıntı, döküntü ve kızarıklık gibi reaksiyonlar gösterebilmektedir. Bu süreçte yapılması gereken ailedeki hereksin dikkatli olması ve ilaç kullanımı düzenli hake getirmesidir.

3. Bebeklerde Uyuz Önceden Önlenebilir Mi?

 Bebeklerde uyuzun önceden önlenebilmesi mümkün değildir. Çünkü genellikle büyüklerden bulaşan uyuz hastalığı büyükler kaşıntıları ciddiye almadığı için anlaşılmamaktadır. Olası bir temasta ise bebeklere geçmesi oldukça kolaydır. Bu nedenle önlemekten ziyade tedavisine olabildiğince en erken zamanda başlamak bebek için çok daha iyi olacaktır. Pek çok bebek bu hastalığı yaşayabilir ancak bu süreçte bağışıklık sisteminin iyi tutulması tedavi sürecinde önem arz etmektedir.

4. Bebekler Uyuz Bulaştırır Mı?

Bebeklerde Uyuz Ne Kadar Sürer?
Bebeklerde Uyuz Ne Kadar Sürer?
 Bebekler uyuz bulaştırır mı sorusu sık sorulan bir soru olsa da uyuz hali hazırda bulaşıcı bir hastalık olup bebeklerde olup olmamasında bir farklılık olmayacaktır. Özellikle bebekler ilgiye muhtaç varlıklar olması neticesinde o ailede ve evde bulanan herkesin uyuz olması muhtemeldir. Genelde uyuz tespiti erkenden yapılsa da anında yapılamayıp ev halkına da bulaşmaktadır. Karantina önlemi alınmalı ve gerekli ilaçlar herkes tarafından düzenli olarak kullanılmalıdır. Bebeklerde uyuz ne kadar sürer sorusu da herkes için geçerli olup ne kadar kısa sürede tespit edilir ise tedavi de o kadar hızlı sonuç verecektir. Özellikle düzenli krem ve losyon kullanımına ek olarak giysilerin kaynatılması ve yıkanması ile birlikte evde değilken here yerin en iyi biçimde sıcak olarak temizlenmesi gibi faktörler de önem arz etmektedir.

5. Uyuz Bebekleri Hasta Eder Mi?

 Uyuz bebeklerde ek bir hastalığa sebebiyet vermez ancak teşhisin erken olması önemlidir. Bu aşamada en önemli olan ailelerin bebeklere karşı çok evhamlı olması ve olası bir kaşıntıda ve kızarıklıkta direkt doktor ile iletişime geçecek olmasıdır. Bu nedenle büyüklerde görülen uyuza nazaran bebeklerde görülen uyuzun teşhisi çok daha hızlı olmaktadır.  Ancak genelde daha ciddi hastalıklara sebebiyet vermemektedir. Bu nedenle doktor kontrollerinden de aksi bir sonuç çıkmaz ise endişe edilecek bir durum yoktur demektir.

6. Uyuz Kapmış Bir Bebek İçin Neler Yapılmalı?

 Uyuz kapmış bir bebek için süreç oldukça zordur. Hali hazırda ne odluğun anlamayan ve sürekli kaşınan bir bebek ile baş başa kalmanız mümkündür. Bunun çözümü olarak doktor gerekli losyon ve kremleri belirli saatlerde sürmenizi önerir. Bebek için ise sürüldükten sonra elleri ve ayakları bir şekilde kapatılmalıdır. Yani özellikle uyku öncesinde yapılması önerilir ki uyku halinde bu sürecin daha iyi olacağı düşünülür. Aynı zamanda bebeğin istemsiz olarak değmemesi için eldiven ve çoraplar da önerilmektedir. Eğer ellere de krem sürülecek ise yine kapatılmalıdır çünkü ellerini gözlerine veya ağızlarına götürme ihtimalleri oldukça tedirgin edici bir durumdur.

 Bu süreç biraz uzun bir süreç olsa da ilerleme aşamasına göre değişmektedir. Bebeklerde uyuz ne kadar sürer denirken net bir tarih verilemese de ilaç kısa sürede etkisini göstermeye başlayacaktır.

7. Aile Üyeleri de Uyuz Kapar Mı?

 Bir bebek uyuz kapmış ise onunla ilgilen kişilerin tamamı da bu riski çok ciddi bir oranda taşımaktadır. Bu nedenle bebeğin gördüğü tedaviyi siz de görmeli ve siz de günde en az 2 defa sütünüzü değiştirmelisiniz. Bu süreçte gerekirse ailenizi karantinaya almalı ve bir süre olabildiğince a insanla görüşmelisiniz. Hali hazırda uyuzun daha fazla yayılması da mümkündür.

 Elbette aile üyelerinden en az 1 işi bebek ile ilgilenmelidir ki bu kişinin de uyuz olacağının bir nevi kanıtıdır. Bu nedenle aile üyeleri uyuz kapar mı derken aslında en az bir kişinin kapacağını ancak herkesin tedavi görmesi gerektiğini bilmek gerekmektedir.

 Süreç herkeste aynı ilerleyecek olup bebeklerde uyuz ne kadar sürer sorusu yetişkinler için de geçerlidir. Kısa sürede uyuz kapan aile üyeleri tedaviye hızlıca başlanır ise tıpkı bebek gibi kısa sürede uyuzdan kurtulabilmektedir.

8. Uyuzun Çözümü Mümkün Müdür?

 Bebeklerde uyuzun çözümü ve tedavisi mümkün olup bu sonrasında kendini hatırlatarak devam edecek kalıcı bir hastalık olmamaktadır. Bu nedenle endişe etmeden düzenli olarak kremler ve losyonlar kullanılmalı, ardından ise kontrol için doktora gidilmelidir. Tüm aile üyeleri bu sürece dahil olmalıdır ve çalışan birileri var ise gerekirse izin almalı ya da bir süre başka bir yerde yaşamalıdır. Özellikle evin karantinaya alınması en doğrusu olacaktır. Bunun sebebi ise diğer kişiler tedavi olmadığı sürece bebek iyileşe bile yeniden yakalanma ihtimaline sahip olması ile alakalı olmaktadır.
Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir