Cilt Bakım

Bitkisel Uyuz Tedavisi

Bitkisel Uyuz Tedavisi

 Bitkisel Uyuz Tedavisi için kullanılan bir çok yöntem bulunmaktadır. Cilt proteinleri ya da ölü hücrelerin cilt yüzeyi altında sıkılaşması ile birlikte güneşin etkisiyle beyaz güneş lekeleri görülür. Endişe edilecek lekeler değildir önemli semptomlara neden olmaz. Ancak dermatologlar tarafından kontrol edilmesi, nedenleri ile birlikte tedavi yollarının bulunması önemlidir.

Sante Plus Uyuz Kaşıntısı Masaüstü

İçindekiler ;

Dikkat !

Herkes tedavi edilmediği takdirde hastalığın kontrol altına alınması çok zordur. Ayrıca hastanın bütün eşyaları yıkanmalıdır. Günlük olarak komple dezenfekte edilip kullanılan çamaşırlar yıkanmadan tekrar kullanılmamalıdır. Bitkisel ürünler ile formülize edilmiş olan ve Eczanelerde satılan Uyuz İlaçlarını yazdığımız diğer yazımızı inceleyebilirsiniz.

1. Bitkisel Uyuz Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Uyuz tedavisinin gerçekleştirilmesi için uyuz böceğinin vücuttan uzaklaştırılması gerekir. Ancak bu böcekler yalnızca mikroskop altında görülebilecek kadar küçük canlılardır. Bu nedenle doğrudan görülemediği için kişiler böceğin vücuttan uzaklaştığını tam olarak anlayamaz.

 Bitkisel uyuz tedavisi kullanılan ilaçlara ek olarak kullanılabilecek, bir zararı bulunmayan tedavi yöntemleridir. Bu yöntemlerde genellikle medikal ürünler kullanılmaz. Evde bulunan ürünlerle gerçekleştirilir.

2. Çay Ağacı Yağı ve Palmarosa Yağı Bitkisel Uyuz Tedavisi

 Bitkisel tedavi yöntemleri içerisinde uyuz hastalığının giderilmesinde kullanılabilecek en etkili yöntem çay ağacı yağıdır. Ancak çay ağacı yağı doğrudan uyuz tedavisi için kullanılmaz.

 Çay ağacı yağı bitkisel uyuz tedavisi için gerekli malzemeler; karıştırmak için bir kap, 1 yemek kaşığı çay ağacı yağı, 1 tatlı kaşı palmorosso yağı (aktarlardan edinebilirsiniz) ve pamuktur.

 Uygulamaya geçmeden önce bilmelisiniz ki açık yaralarınız bulunuyorsa bu yöntemi denememelisiniz. Hazırladığınız yağ karışımı açık yaralarınıza zarar verebilir.

  • Uygulama için ise öncelikle 1 yemek kaşığı çay ağacı yağını kabınıza alın. Ardından kabın içerisine 1 tatlı kaşı palmorosso yağını ekleyin. İki yağın birbirine olabildiğinde karışmasını sağlayın.
  • Karışımın temiz bir cilde uygulanması gerekir. Bu nedenle cildinizi nemli bir bez ile iyice temizleyin. Burada temizlemek için bastırmanıza gerek yoktur.
  • Pamuk yardımı ile kaşınan ve uyuzdan etkilenmiş yerlere yağ karışımını uygulayın. Daha sonra yağı silmeyin. Vücudunuzun yağı emmesini sağlayın.

3. Zerdeçal Ve Çörek Otu Bitkisel Uyuz Tedavisi

 Bitkisel uyuz tedavisi için zerdeçalın kullanımı iki türlüdür. Birinci kullanım türü deri üzerine uygulanır, ikinci kullanım türü ise tüketilir. Bu iki kullanımın da detaylı uygulama yöntemi bulunuyor.

 Zerdeçaldan macun elde etmek için gerekli malzemeler; zerdeçal, limon, pamuk ve bir kaptır. 1 yemek kaşığı zerdeçal kabın içerisine aktarılır. Üzerine birkaç damla limon sıkılır ve iyice karıştırılır. Burada elde etmeniz gereken kıvam sürülebilir bir macundur. Uygulama için ise;

  • Cildinizi temizleyin ve kaşınan, uyuz böceğinden etkilenmiş alana sürün.
  • Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra karışımı derinizden silin ya da yıkayın.
  • Ancak bu yöntemi kullanırken zerdeçalın bulaştığı yerlerde sarı leke bıraktığını unutmamalısınız.

 Tüketilen zerdeçal yöntemi için ise 1 çorba kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı çörek otu ve 4 çorba kaşığı bal kullanılıyor. Bu üç malzemeyi iyice karıştırarak yiyebilirsiniz.

4. Ozon Yağı ve Satı Kantaron Yağı İle Bitkisel Uyuz Tedavisi

Bitkisel Uyuz Tedavisi
Bitkisel Uyuz Tedavisi

 Bitkisel uyuz tedavisi için genellikle açık yaranın bulunmaması önemlidir. Ancak açık yarası bulunan kişilerin de uygulayabileceği bir yöntem bulunuyor. Bu yöntem ile hem yaralarınızdan kurtulabilirsiniz hem de uyuz hastalığının geçmesini sağlayabilirsiniz.

 Ozon yağı ile gerçekleştireceğiniz tedavi için gerekli olan malzemeler; bir kap, ozon yağı, sarı kantaron yağı ve pamuktur. Uygulama için öncelikle karışımı hazırlamanız gerekir.

  • Karışım için 1 ölçü ozon yağını ve 1 ölçü sarı kantaron yağını karıştırın. Bu iki yağın olabildiğince birbirine karışmasını sağlayın.
  • Pamuk yardımı ile yağdan bir miktar alın. Kaşınan ve yara oluşmuş bölgelerinize yağı uygulayın.
  • İşlemi tamamladıktan sonra durulamayın, cildinizin yağı emmesini beklemelisiniz.

5. Beyaz Sirke Bitkisel Uyuz Tedavisi

 Bitkisel uyuz tedavisi yöntemlerinden en bilineni beyaz sirke kullanılmasıdır. Bu yöntem etkili olsa da uygularken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Tedavideki en önemli nokta ise açık yara uygulanmamasıdır. Sirke asidik özelliğe sahip olduğu için açık yaralarınıza zarar verir.

 Sirkenin uygulanabilmesi için gerekli malzemeler; karıştırma kabı, beyaz sirke, su ve pamuktur. Karışımın hazırlanması için 1 ölçü 1 ölçü su ile seyreltilir. Daha sonra uygulamaya geçilir:

  • Uygulama için öncelikle cildinizi temizlemeniz önemlidir. Nazik bir şekilde cildinizi temizleyin ve kurulayın.
  • Kaşınan ve uyuzdan etkilenen bölgenin üzerine pamuk yardımı ile sirkeli suyu uygulayın.
  • Pamuğu hiç kaldırmadan 5 dakika boyunca bekletin. 5 dakikanın sonunda ise pamuğu kaldırıp sirkeli suyu nemli bir bez ile temizleyin.

6. Tuz İle Evde Uyuz Tedavisi

Tuzun uyuz tedavisinde etkili bir yöntem olduğu biliniyor. Özellikle tüm bedene uygulanabildiği için diğer bitkisel yöntemlere göre daha geneldir. Ancak bekletme süresi olmadığı için düşük bir etki göstermesi muhtemeldir. Diğer yöntemler ile beraber kullanıldığında başarılı bir destekleyici olacaktır.

 Tuzun uygulanması için gerekli malzemeler; 1 su bardağı tuz, 10 lt su ve banyo kovası. Karışımı hazırlamak için banyo kovasının içine suyu doldurun. Kovanın büyüklüğüne göre 1 bardak ya da 2 bardak tuz ekleyin. Bu kısımda tuzun az olmamasına dikkat etmelisiniz. Yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Su tuza doyduğunda tuzu eklemeyi bırakın. Daha sonra bu su ile duş alın.

Dikkat !

Önemli not alanı