Vücut Bakım

Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı?

Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı?

 Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmalı? Genetik faktör, çatlak izleri alıp almadığınız ve ne kadar görünür oldukları konusunda önemli bir etkiye sahiptir. Açık tenliyseniz, daha görünür bir halde olabilirler. Ayrıca genç bir anneyseniz, hamilelik sırasında hızlı bir şekilde fazla kilo aldıysanız veya ikiz bebek bekliyorsanız, çatlak oluşma olasılığı daha yüksektir. Duyarlılığın diğer göstergeleri arasında, hamile kalmadan önce sizde olup olmadığı veya ailenizin diğer üyelerinde olup olmadığı yer alır. Hamilelik sırasında hormon seviyelerindeki değişiklikler de cildi biraz daha incelterek bazı kadınları daha hassas hale getirebilir.

 Daha fazla bilgi almak için Whatsapp hattından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

Bir çatlak kremi kullanmak çatlakları tamamen önlemeyebilir veya tamamen ortadan kaldırmayabilir, ancak cilt elastikiyetini artırarak ve cildinizi pürüzsüzleştirerek onları daha az belirgin ve fark edilir hale getirmeye yardımcı olabilir.

1. Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı?

Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı
Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı?
 Hamilelik sürecinde vücut çok hızlı bir şekilde değişime uğrar. Bu değişiklikler hemen hemen her alanda görülebilmektedir. Özellikle de ciltte meydana gelen kuruluk, çatlaklar ve sarkma bunların başında yer alır. Ciltte meydana gelen çatlaklar karın ve bacak bölgesinde daha fazla görülmektedir. Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı? Anne adaylarının cildinde kuruluk ve karnındaki çatlaklar oluşmadan önce çeşitli kremler ve losyonlar kullanılmalıdır. Meydana gelen kuruluktan dolayı oluşan ciltteki kaşıntı bunun ilk belirtisidir.

2. Hamilelikte Çatlak Oluşumunun İşareti

 Hamilelik sırasında çatlakların ne zaman ortaya çıktığını merak ediyor olabilirsiniz, ancak bu herkes için farklı olabilir. Çatlaklar genellikle hamilelik sırasında, kilo alımının bir sonucu olarak ve büyüyen bebek ve rahme uyum sağlamak için cilt gerildiğinden ortaya çıkar. Hamilelikte çatlak oluşumu sürecin 30. haftasında görülebilir veya doğumun birkaç haftasına kadar fark edilmeyebilir. Hamilelikte çatlak oluşumu bazı bireylerde hiç oluşmayadabilir. Cildiniz hızla genişlediğinde veya küçüldüğünde oluşan uzun, pembe,kırmızı ve kahverengi yara izleridir. Bu ani değişiklik, temel cilt proteinlerinin, özellikle kolajen ve elastinin yırtılmasına neden olur. Cilt iyileşmeye başladığında çatlaklar gelişir. Başlangıçta kaşıntılı, ince ve pembe renkli olan çatlaklar, uzun, kırmızımsı kahverengi çizgilere dönüşür. Yavaş yavaş beyaza veya griye dönme eğilimi gösterirler ve tipik olarak göğüsler , karın, kalçalar ve uylukların çevresinde görülürler. Görünüşte bir kişiden diğerine bazı farklılıklar vardır. Çatlaklar hamile kadınların yaklaşık yüzde 90’ında görülür. Araştırmalar, karın çevresi daha geniş, hamilelikten önce vücut kitle indeksi daha yüksek ve kilo alımı daha fazla olan kadınların özellikle hassas olduğunu göstermektedir. Katkıda bulunan diğer faktörler arasında aile öyküsü, yaş (genç annelerin bunlara sahip olma olasılığı daha yüksektir) ve ikiz taşıyıp taşımadığınız yer alır. Fiziksel görünümü bir ölçüde etkileseler de çatlaklar sağlığınızı olumsuz etkilemez.

3. Hamilelikte Çatlak Kremi Kullanmak Güvenli mi?

 Gebe kadınlara yönelik olarak pazarlanan pek çok çatlak kremi, genellikle kakao yağı, aloe, E vitamini, badem yağı, zeytinyağı veya hyaluronik asit gibi bileşenler içerdiğinden hamilelikte güvenli olacaktır. Çatlaklar için uygulandığı bilinen tretinoin veya retinoid ailesindeki herhangi bir bileşenden hamileyken kaçınılması gerektiğini, çünkü bu ürünlerin bebeğinize potansiyel olarak zarar verebileceği ortaya konulmuştur. Gıda ve İlaç İdaresi, “doğal” veya “hipoalerjenik” terimlerini tanımlamadığından ve bu terimler için kozmetik etiketlemede düzenleyici bir tanım oluşturmadığından, bunları göbek kremi etiketinizde görmek güvenli olduğu anlamına gelmez. Parabenler gibi maddeler, bazı çatlak kremleri gibi bazı ürünlere antimikrobiyal koruyucu olarak eklenir. Bu yapay kimyasallar, östrojen benzeri özelliklere sahiptir ve topluca endokrin bozucu kimyasallar olarak adlandırılır. Hamilelik sırasında çatlak kremi kullanmak, hamile kişi ve fetüs için potansiyel bir paraben maruziyeti kaynağı olabilir. Hamilelik sırasında aşırı paraben maruziyeti, çocuklukta aşırı kilo gelişimi veya muhtemelen gestasyonel diyabet geliştirme riskinin artması gibi sonuçlara neden olabilir. Veriler, diyet ve ev içi toz yutma yollarıyla karşılaştırıldığında, paraben yüklü çatlak kremlerinin hamile ve emzikli kişilerde ana paraben maruziyeti kaynağı olabileceğini düşündürmektedir . Parabenlerle birlikte, ftalatlar gibi diğer endokrin bozucu kimyasallara çok fazla doğum öncesi maruz kalma, çocuklukta davranış zorlukları ve hatta spontan gebelik kaybıyla ilişkilendirilmiştir.

4. Çatlak Kremlerini ve Yağlarını Nasıl Güvenle Seçebilirim?

 Hamilelikte Çatlak Kremi Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı? Bazı çatlak kremi kullanmanın riskleri olsa da, neyse ki hamile karınları için pek çok güvenli seçenek var. Çatlakların en iyi tedavisi  onları ilk etapta önlemek  olsada , bu oldukça zor bir işlem olabilir. Pahalı çatlak kremlerinde kullanılan çoğu malzemenin aslında işe yaramadığı aşikardır. Bu yüzden doğru ilacı seçmek oldukça zor bir iştir. Hyaluronik asidin işe yaradığına dair  kanıtlar vardır. Bu nedenle çatlak önlemek için kullanılabilir. Aloe vera içeren ürünlerin kullanılmasının (cildinize elastikiyet veren) kolajen üretimini güvenli bir şekilde desteklediği gösterilmiştir.

 Göbek yağı, kremler, karın derisi gerildiğinde oluşan kaşıntıyı hafifletmek için popüler seçeneklerdir. Ancak birçok seçenek, anne baba adaylarının dikkatli kullanması gereken yapay kokular ve yağlar içerebilir. Parfüm içermeyen ve bunun yerine tatlı portakal kabuğu ve  belirli yağlarla yapılan seçenekleri tercih etmek cildinizi güvenli bir şekilde beslemeye yardımcı olabilir. Mümkün olduğunca, potansiyel hormonu bozan kimyasallardan kaçınılmalıdır. Buna sadece parabenler ve ftalatlar değil, aynı zamanda BPA ve bazı kokular da dahildir. En iyi seçeneğiniz, içerik etiketini okumak ve doktorunuza sorular sormaktır.

 Ne olursa olsun tüm çabanıza rağmen vücudunuzda çatlakların oluşabileceğini bilin. Onları karnınızda, uyluklarınızda veya göğüslerinizde görebilirsiniz. Çatlaklar tamamen doğaldır ve birçok insanda ortaya çıkabilir. Bu durumda  utanılacak bir şey yoktur. Ancak unutmayın, eğer çatlaklar sizi gerçekten rahatsız ediyorsa, lazer tedavisi her zaman bir seçenektir.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir