Canlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak zor olmasa da düzenli bakım yapılmadığında kısa sürede sağlığını kaybedebilir. Bu nedenle saç bakımı her gün yapılmalı, yıkama düzeni ve bakım düzeni sabit olmalıdır. Günlük saç bakımı nasıl yapılır: saçların sağlıklı olması için gün içerisinde yeterince nemlendirilmesi gerekir. Aynı zamanda yıkama sıklığının doğru ayarlanması, yıkama sonrasında düzenli bakım yapılması da daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Saç sorunlarına göre bakım önerileri ve sağlıklı saç tüyolarını sizler için hazırladık. Saç bakımı hakkında daha detaylı bilgi almak için Whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İçindekiler ;
Dikkat !
NOT: Saç en önemli aksesuardır. Güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olunması için saç bakımına özen gösterilmesi gerekir. Özellikle evde saç bakımı kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir. Bunun için saç tipini bilmek ve saça uygun bakımı uygulamak önem taşır. Ayrıca Doğru Şampuan Nasıl Seçilir ? Sorusuna cevap verdiğimiz yazımıza göz atabilir veya Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı blogumuzu inceleyebilirsiniz.
1. Günlük Saç Bakım Nasıl Yapılmalı?
Saç bakımı hakkında birçok kaynaktan fikir alabilir ve uygulayabilirsiniz. Ancak bakım yöntemleri her saçta işe yaramayabilir. Öncelikle saçlarınızı tanımanız ve yaşadığınız sorunları gözlemlemeniz gerekiyor. Eğer dökülme, kırılma, seyrelme, elektriklenme gibi saç sorunlarından birine sahipseniz bu sorunlara çözüm üretecek bakım rutinleri izlemelisiniz. Saçlarınız dökülmeye devam ederken canlı görünmesini sağlamaya çalışmanız, yanlış ürün kullanımından dolayı daha seyrek olmasına sebep olacaktır.
- Günlük saç bakımı yapmak için öncelikle saç bakım ürünlerinin seçimlerini en doğru şekilde yapmanız gerekir. Seçeceğiniz ürünler, saçlarınızın sorununa çözüm üretmelidir. Örneğin saçlarınızda elektriklenme gibi bir sorun yaşıyorsanız doğal nemlendirme etkili ürünleri tercih etmelisiniz.
- Saç bakımı yapmak için her gün yıkamanıza gerek yoktur. Günlük saç yıkamak, zamanla saçlarınızın yıpranmasına ve kurumasına sebep olur. Bu nedenle yıkamadan daha temiz görünmesini sağlayacak kuru şampuanlar tercih edebilirsiniz.
- Saçlarınızı yıkadıktan sonra sert havlulular kullanmamalı ve havlu ile saçlarınıza baskı yapmamalısınız. Uzun süre havluya sarılı kalması da yıpranmasına sebep olabilir.
- Şekillendirmek için mümkün olduğunca düzleştirme ve maşa gibi işlemleri uygulamamanız gerekir. Dalgalı, düz ve kıvırcık tüm saç tipleri için alabileceğiniz şekillendirici kremlerle istediğiniz görünümleri elde edebilirsiniz.
2. Saç Yıkama Sıklığı Nasıl Ayarlanmalı?
Saçların yıpranmasına sebep olan en önemli nedenlerden biri fazla yıkanmasıdır. Saç yıkama sıklığı mevsimlere göre ayarlanmalı ve en çok iki günde bir kez şeklinde yapılmalıdır. Her gün yıkanan saçlar, fazla şampuana maruz kaldığı için daha fazla yıpranacaktır. Aynı zamanda yıkama esnasında suyun sıcak olması da kırılma, dökülme gibi sorunlara yol açar. Bu nedenle saçlarınızı daha az aralıklarla yıkamaya özen göstermelisiniz. Saç yıkama sıklığı saçların yağlı olup olmamasına göre değişiklik göstermemelidir. Eğer saçlarınız kısa sürede yağlanıyorsa pudra, kuru şampuan gibi malzemelerle kamufle edebilir, doğal yağı ile beslenmesini sağlayabilirsiniz.
Saç yıkadıktan sonra günlük saç bakımı nasıl yapılır: yıkama sonrasında saçlarınızı mutlaka nemlendirmeniz gerekir. Bu işlem için tercih edebileceğiniz farklı bakım yağları mevcut. Eğer saçlarınızın fazla neme ihtiyacı varsa Hindistan cevizi yağı gibi daha etkili bir ürün alabilirsiniz. Dökülme sorunu yaşıyorsanız siyah sarımsak, kırılma sorunu yaşıyorsanız çilek yağı gibi farklı doğal yağlar kullanabilirsiniz. Saç yıkama sonrasında tercih ettiğiniz bakım yağını saçınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
3. Yağlı Saçlara Nasıl Bakım Yapılmalı?
Yağlı saçlara bakım yaparken yanlış yollar izlemek daha fazla sorun yaşamanıza yol açabilir. Öncelikle saçlarınıza göre en uygun şampuan ve saç kremini seçmelisiniz. Yağlı saçlar için özel içeriklere sahip olan şampuanları tercih etmelisiniz. Yıkama esnasında şampuanı saçlarınızda en fazla 20 saniye kadar bekletmelisiniz. Yağlı saç bakımı yaparken bitkisel yağlar kullanmanız daha kısa sürede yağlanmasına yol açacaktır. Bu nedenle saç maskelerinize doğal yağlar eklemeden tek ürünle kür hazırlayabilirsiniz. Örneğin sarımsak, mayonez gibi tek ürünle yapabileceğiniz doğal maskeler daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Yağlı saçların günlük saç bakımı nasıl yapılır: Saçlarınızı temizlemek için her gün yıkamamalı, yıkama sıklığını en aza indirmelisiniz. Gün içerisinde saçlarınıza dokunmamak, sigara içilen ortamlarda bulunmamak gibi sabit yöntemlerle yağlanmasını en aza indirebilirsiniz. Saçlarınızı şekillendirmek için bakım kremleri kullanmak yerine doğal yöntemleri denemeniz de yağlanmasının önüne geçecektir. Aynı zamanda bebek pudrasını haftada bir kez saçlarınıza dipten uca sürebilir ve 10-15 dakika bekletebilirsiniz.
4. Evde Saç Bakımı Önerileri
Saç bakımını kuaförde yaptırmak daha etkili gibi düşünülse de evde doğal yollarla yapacağınız işlemlerle de istediğiniz görünüme sahip olabilirsiniz. Evde saç bakımı yapmadan önce saçlarınızın neye ihtiyacı olduğunu bilmeniz, etkili olması için önemlidir. Farklı kaynaklardan alacağınız yöntemler etkili olsa da saç tipinize uygun olmayabilir ve istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Öncelikle kuru ve yağlı saçların bakım maskeleri birbirinden farklı olmalıdır. Eğer yağlanma sorunu yaşıyorsanız saça iyi geldiği bilinen bitkisel yağların bir kısmını kullanmamanız gerekir. Yağlı saçlara evde at kuyruğu içerikli ürünlerle bakım yapabilirsiniz. Kuru saçlar için farklı birden çok bitkisel yağı karıştırarak saça direkt uygulayabilir ve 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
Evde yapabileceğiniz en basit saç bakım yöntemlerinden biri mayonez maskesidir. İçeriğine farklı bir ürün karıştırmanıza gerek kalmadan mayonezi saçınıza masaj yaparak yedirebilir ve 1 saat kadar bekletebilirsiniz. Mayonez, saçların hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar. Aynı zamanda bal ve süt karışımı, badem yağı, sarımsak kürü gibi doğal maskeleri de haftada bir kez saçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Dikkat !
Önemli not alanı