Evde Genital Bölge Beyazlatma, kararmalar hemen her kadının ortak noktalarından bir tanesidir. Ancak genital bölgede oluşan bu koyuluk için, paniğe kapılmaya gerek yoktur. Evde genital bölge beyazlatma yöntemlerini; sizlere faydalı olabileceğini düşündüğümüz, en pratik ve kolay uygulamaları, sizler için hazırladık. Farklı bir konu hakkında bilgi almak isterseniz bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda kararmaya karşı etkili yöntem hakkında bilgi almak için tıklayınız.
İçindekiler ;
Dikkat !
İsminden vajinanın içinin beyazlatılması gibi anlaşılmakla beraber, aslında dış genital bölge, yani vulvanın renginin açılması için yapılan işlemler kastedilmektedir. Bu amaçla çeşitli krem, kimyasal soyma işlemleri ya da lazer cihazları kullanılmaktadır. Ürünümüz hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.
1. Genital Bölge Neden Koyulaşır?
Genital bölge koyulaşması, birçok farklı faktöre bağlı olarak gelişebilir. Bunun yanında kişilerin doğal cilt tonu, genital bölgenin ne kadar koyu olabileceği konusunda bilgi verir.
- Daha soluk cilt tonuna sahip olan kişilerde hiperpigmentasyon ile çok ince bir renk farkı bulunur. Daha koyu ciltli kişilerde ise, genellikle daha koyu kahverengi olan cilt, daha koyulaşabiliyor.
- Hormonsal faktörler: Cildin melanin oluşturması için melanosit olarak bilinen hücreler bulunur. Genital bölgede bulunan melanositler, özellikle hormonlara karşı daha duyarlıdır. Hormonsal değişiklikler üzerine tepki olarak genital bölge koyulaşabilir. Ergenlik ve hamilelik döneminde üst seviyelere çıkan östrojen nedeniyle, pigmentasyon artışı olur.
- Sürtünme ve iltihaplanma faktörü: Sürtünmeden dolayı hücreler daha fazla melanin üretir ve pigmentasyona neden olur. Özellikle kasık bölgesi üzerinde oluşan deri kıvrımlarında, labia ve üst uyluk bölgesinde koyulaşma oluşur. Ynı zamanda jilet ile genital bölgenin tıraş edilmesinden dolayı da cilt tahriş olur ve cildin koyulaşması dönemi aşlar.
- Yaşlanma faktörü: Kişinin yaş almaya başlamasıyla birlikte, genital bölgede koyulaşma oluşur. Bunun nedeni ise; cildin uzun yıllar boyunca tekrarlanan travma yaşaması ve fazla miktarda hormonsal değişikliğe uğramasındandır.
- Genital enfeksiyon faktörü: Genital bölge diğer bir değişle vajina; vücudun en hassas bölgesidir. Zaman içinde kadınlar vajinal enfeksiyonlar geçirebilir. Oluşan bazı koşullar dolayısıyla; vulva etrafı etkilenir ve bu durum, bölgenin koyulaşmasına neden olur.
Polikistik over sendromu da genital bölgenin kararmasına yol açan durumlardan bir tanesidir. Hormonlarda hasara neden olur ve yumurtalıklarda küçük kistler oluşur. Aynı zamanda androjen adı verilen aşırı erkek hormonları da genital bölgenin koyulaşmasına neden olabilir.
2. Genital Bölgenin Kararmaması için Neler yapılabilir?
Evde genital bölge beyazlatma için, birçok farklı yöntem kullanılır. En azından koyulaşmayı engellemek için, yapılabilecek birçok şey vardır.
- Doğal ve organik malzemeler: Sandal ağacı ve zerdeçal doğal içerikleriyle zenginleştirilen bileşenler ile, ağartma işlemi yapılabilir. Böylece kimyasal ürünler kullanmadan, doğal şekilde genital bölge beyazlatılabilir.
- pH dengesinin korunması: Güvenli doğal bileşenler sayesinde, cilt hassas şekilde renk açma ve parlatma işlemi yapılabilir. Bunun için antiseptik yararlar sağlayacak ürünler kullanılır. Bu sayede genital bölgede pH seviyesi bozulmaz, ölü epitel hücreler ile koyu ve inatçı lekeler yok edilir.
- Genital bölge bakım ürünleri: Kimyasal içeriği bulunmayan, özellikle bitkisel olarak hazırlanmış ürünlerle, vajinal koyulaşma önlenebilir.
Bu yöntemler uygulanırken, bir dermatolog ile görüşülmeli ve cilt için en uygun ürünlerin hangisi olabileceği öğrenilmelidir.
3. Genital Kararma Komplikasyona Sebep Olur mu?
Genital koyuluk ya da vajinal kararma, sanıldığı kadar tehlikeli değildir. Eğer kararma herhangi bir şekilde iltihaplı gelişmişse, enfekte olunmadığından emin olmak için, bu alanların temiz ve kuru tutulması gerekir.
Ancak ani cilt değişiklikleri gerçekleşiyorsa, muhakkak tedavi yoluna gidilmelidir. Cildin görünümünde ani değişiklikler, çeşitli sistemik patolojiler olarak tanımlanır ve koyu alanlarda kaşıntı da görülüyorsa, enfeksiyon kapılmış olabilir ya da kullanılan herhangi bir üründen dolayı alerjik reaksiyon oluşarak, iltihaplanma başlamış olabilir.
Bir diğer neden ise; ani cilt değişikliklerinde polikistik yumurtalık sendromu ya da diyabet durumu da etkendir. Koyulaşma aniden ortaya çıkıyor ve lekenin rengi daha koyu, engebeli şekilde görülmeye başladıysa, genital siğil ya da cinsel yolla bulaşan enfeksiyon riski de bulunabilir.
4. Hamilelik Döneminde Genital Bölgede Kararma Olur mu?
Hamile durumu olan ya da doğum yapan bir kadının meme uçları, hiç hamile olmayan bir kadından çok daha koyu renge sahiptir. Aynı zamanda hamilelik döneminde vücutta östrojen seviyesi daha da artar. Bu dönemde meme başları ve vajinal bölgede kararma görülebilir.
Melanin yani renk pigmenti dokularda birikmeye başlar ve hamilelik dönemiyle emzirme döneminde bu bölgeler eski haline dönmez. Ergenlik döneminde vücutta cinsellik hormonları artış gösterme eğilimindedir.
Cinsellik hormonlarının artış göstermesiyle meme uçları, genital bölge, erkek cinsel organı koyulaşmaya başlar. Evde genital bölge beyazlatma yöntemleri kullanılarak, ergenlik döneminde gelişebilecek genital bölge koyulaşması beyazlatılabilir.
Dikkat !
Önemli not alanı