Yaşlanma Karşıtı

Yaşlanma Karşıtı (Anti-Aging) Nedir?

Yaşlanma Karşıtı (Anti-aging) Nedir?

Ana giriş paragraf Yaşlanma Karşıtı (Anti Aging) Nedir? insanların yaşlanmayı önlemek ve uzun bir süre daha genç bir görünüm elde etmek için, yaptıkları birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalardan bir tanesi, yaşlanma karşıtı olarak bilinen Anti-Aging uygulamalarıdır. 

İçindekiler ;

Dikkat !

Anti-Aging yüz kırışıklıkları olan her bireyin şikayetçi olduğu bir konudur. Yüz kırışıklığı genel olarak mimik hareketlerimiz ve yaşlanma sebebiyle olmaktadır, yüzümüzde ve vücudumuzda zaman içerisinde sarkmalar, kırışıklıklar ve izler oluşmaktadır. Kırışıklıkları önlemek veya gidermek için alternatif tıp ve kremler kullanmanız vücut bakımınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Cilt bakımı adına kendi ürünümüzü doktorunuzun da görüşünü alarak kullanmanızı tavsiye ederiz. 

1. Anti-Aging Nedir?

Yaşlanma insan doğasında var olan bir durumdur. Ancak yaşlanma sürecine etki edecek Anti-aging uygulamasıyla, bu süreç daha da yavaşlatılabilir. İnsan sağlığı A ekseninde ve yıl sayısı B ekseninde çizilerek gösterilirse; yaşam eğrisi, 25-30 yıl olan bir üçgen tepesine benzer. Burada Anti-Aging ise bu üçgen tepeyi dikdörtgen yaparak, yaşam döngüsünü daha uzatmayı amaçlar.

2. Anti-Aging Uygulamasına Nasıl Geçilir?

 Yaşlanmayı durdurmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmenin ilk adımıdır. Ancak Anti-Aging uygulamasına geçmeden önce genel sağlık muayenesi yaptırılmalıdır.

  • Kan ve hormon testleri
  • Vitamin, mineral, kolesterol seviyeleri belirlenmelidir.
  • Trigliserid ve hormon düzeylerine baktırılmalıdır.

 Sağlıklı kişilerde anti-aging uygulamaları, yaşamı desteklemeye yarar. Hastalığı bulunan kişilerde anti-aging uygulandığında, hastalığı iyileştirme yoluna gidilmektedir. Anti-aging için en önemli nokta; beslenme şeklinin değiştirilmesi, kilo kontrolünün yapılması ve aktif bir yaşam tarzının hayata geçirilmesidir.

3. Anti-Aging Kaç Yaşında Başlamalı?

Yaşlanma Karşıtı (Anti-Aging) Nedir?
Yaşlanma Karşıtı (Anti-Aging) Nedir?
İnsanlarda hücre yenilenmesi, 25 yaşında tamamlanmaya başlar. Bu yaşlara gelindiğinde cildin yağ ve nem dengesinin korunması için, yaz ve kış güneş kremleri kullanılmalıdır. 30 yaş altı anti-aging uygulamalar ve ürünler; içeriklerinde bulunan yoğun etken maddeler yüzünden uygun değildir. Kullanılacak ürünler; genç ciltlerin yanmasına, kaşıntı ve döküntülere uğramasına yol açabilmektedir. Genç yaşlarda sağlıklı yaşam tarzının seçilmesi, günlük cilt bakımı ve temizliği yapılması, cildin korunması için birebir önlemlerden biridir.

4. Anti-Aging Kremler

 Yaşlanmaya bağlı olarak ciltte kırışıklıkların, sarkmaların oluşmasının daha geç dönemlere ulaşmasını sağlamaktadır. Anti-aging kremler, cildin olumsuz etkilerinden korunması için kullanılmaktadır. Alt deri tabakası olan dermişte meydana gelen cilt kırışıklıkları yüzünden, cilt kollajen yapısını ve elastikiyetini kaybetmeye başlar. Bu yüzden derinin daha derinlerine nüfuz edebilecek topikal kremler, cilt sıkılaştırıcı krem ve losyonlar kullanılmalıdır.

  • 20’li yaşlarda cilt nem ve bakıma ihtiyaç duyar. Bu yaşlarda sadece cilt bakımı ve temizleme işlemi yapılmkatadır.
  • 30’lu yaşlarda itibaren yaşlanma karşıtı krem kullanılmalıdır.
  • 40’lı yaşlarda yoğunluk ve sıkılık kaybı başlarken, cilt hacim kaybetmeye başlar. Bu yaşlarda hacim ve sıkılık sağlayacak ürünler kullanılmaktadır.
  • 50’li yaşlarda kollajen ve elastinlerin azalmaya başlamasıyla birlikte kollajen ve elastikiyet kazandıracak ürünlerin kullanılması gerekir.

 Özellikle A vitamini içerikli kremler; cildi kırışıklıklara ve lekelenmelere karşı korurken, nem kaybının oluşmasını da engeller. Cildin dolgunlaşması, inci çizgi ve kırışıklıkların azalması sağlanmaktadır. Hyalüronik asit üretimi artmaya başlayarak, cildin nemlenmesi ve sıkılaşması sağlanmaktadır.

5. Anti-Aging Cilt Bakımı Uygulamaları

 Cildin yaşlanmasını önlemek amacıyla gerçekleştirilen Anti-Aging cilt bakımı uygulamaları; vücudu dış etkilerden koruyan derinin daha genç ve canlı kalmasını sağlar.

  • Antioksidan tedaviler: Reaktif oksijen ürünleri sayesinde, hücrelerin kendisini koruması sağlanmaktadır ve sağlıklı hücrelerin dengesi sağlanır.
  • Retinoid tedaviler: Derinin kalınlaşmasını ve bağ dokularında artışı sağlarken; topikal olarak uygulanması durumunda kollajen yapısının bozulmadan kalmasına olanak tanır.
  • Hormonal denge tedavisi: Hormonsal dengesizlikler, yaşlanma faktörlerinin en önemlilerinden biridir. Melatonin yanında östrojen ve tiroid hormonlarının eksilmesi, yaşlanmayı hızlandırmaya başlar. Hormonal denge tedavisi sayesinde; kemik yoğunluğu artar, genel sağlıkta iyileşmeler olur ve cildin yaşlanma süreci daha yavaşlamaya başlar.

 Kırışıklıkları önleyecek, sıkılaşmayı sağlayacak, hacim kazandıracak anti-aging kremler; retinoid, antioksidan içermelidir. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dikkat !

Önemli not alanı