Burundaki siyah noktalar nasıl geçer? Burundaki siyah nokta aknenin en yaygın biçimlerinden biridir. Yağlı cilde sahip insanlar siyah noktalara karşı daha savunmasız olsa da, herkes onları alabilir. Gözenekler, ölü deri hücreleri ve yağ bezlerinizden gelen aşırı yağın (sebum) bir kombinasyonu ile tıkandığında oluşurlar.Kapalı gözenekler oluşturan beyaz noktaların aksine , siyah noktaların açık yüzeyleri vardır, bu da koyu renkli bir oksidasyon oluşturur.Siyah tapayı sıkıştırmaya veya dışarı itmeye çalışmak cazip gelebilir, ancak bu, cildinizde gereksiz yara izlerine ve başka hasarlara neden olabilir. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
İçindekiler ;
Dikkat !
1. Siyah Nokta Nedir? Neden Oluşur?
Siyah noktalar, özellikle yağlı cilde sahip birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur. Tıkanmış saç kökleri nedeniyle cildinizde görünen küçük şişliklerdir. Genellikle insanlar burunlarında küçük siyah noktalar gördüklerinde sıkmaya başvururlar. Peki burnunuzdaki tüm siyah noktalar gerçekten siyah nokta mı? Cildinizin yüzeyinde gördüğünüz küçük noktalar kümesi hiç de siyah nokta olmayabilir. Aynada kendinize çok yakın bir mesafeden baktığınızda gözlenen yağ lifleri olma olasılıkları daha yüksektir. Yağ bezlerinden cilt yüzeyine yağ salınımına izin veren tüp benzeri yapılardır.Cildin doğal yağ üretimi, ölü cilt hücrelerinin birikmesi ve çevresel kir ve kalıntılara maruz kalması, gözenek tıkanma formülüne katkıda bulunur.
Siyah noktalar en çok, yüzünüzün burnunuzu, alnınızı ve çenenizi içeren bir bölümü olan T-Bölgenizdeki gözeneklerde görülür. Bu bölgedeki cilt, yüzünüzün ve vücudunuzun diğer bölgelerine göre daha fazla yağ bezi içerir, bu da siyah noktaların sıklıkla burnunuzda çıkmasının ana faktörlerinden biridir.
Her gözenek, cildi doğal olarak nemlendiren sebum üreten bir kıl folikülü ve yağ bezine sahiptir. Cildiniz kendini nemli tutmak için bu yağı doğal olarak üretse de, çok fazla yağ siyah nokta oluşumuna neden olabilir.
Burnunuza çok fazla dokunursanız, gözeneklerinize giren fazla kir ve bakteri nedeniyle siyah nokta oluşabilir. Yüzünüze dokunmamaya dikkat edin ve güneş gözlüğü ve cep telefonunuz gibi yüzünüze sıklıkla temas eden nesneleri de temizlediğinizden emin olun.
2. Siyah Nokta Semptomları Nelerdir?
3. Siyah Nokta Kendi Kendine Geçer mi?
4. Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?
İşte siyah noktaları geçirmek için bazı çözümler:
4.1. Cildinizi Nemlendirin
4.2. Cildi Aydınlatan Bileşenlere Bakın
4.3. Klinik Tedavileri Tercih Edin
5. Siyah Nokta Tedavisi
5.1. Hidrokinon
5.2. Retinoidler
5.3. Kimyasal Eksfoliyanlar
Topikal ürünler hiperpigmentasyonu yeterince azaltmazsa, bazı kişiler kozmetik prosedürleri düşünmek isteyebilir.
Bazı potansiyel seçenekler şunları içerir:
- Lazer tedavisi: Bu, renk değişikliği alanlarını hedeflemek için bir ışık huzmesi kullanan bir dermatolog içerir. Lazer tedavisinin renk bozulmasını daha da kötüleştirme riski vardır , bu nedenle önceden yama testi yapılması önemlidir.
Kimyasal - peelingler: Profesyonel kimyasal peelingler , OTC asit eksfolyantlarının daha güçlü versiyonlarıdır. Daha güçlü peelingler cildin daha derin katmanlarında çalışır, ancak iyileşme süreleri de daha uzundur .
- Mikrodermabrazyon: Bu peeling tedavisi, ölü deri hücrelerini çıkarmak için küçük partiküller kullanır. Cildin geçici olarak tahriş olmasına veya şişmesine neden olsa da iyileşme süresi yoktur.
PIH’ye veya yara izine yatkın olan veya son 6 ay içinde izotretinoin kullanmış olan kişiler mikrodermabrazyon , kimyasal peeling veya lazer tedavisi göremeyebilir .
Dikkat !
Önemli not alanı