Vücut Bakım

Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar?

Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar?

 Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar? insan sebumu da dahil olmak üzere birçok hayvan ve bitkide doğal olarak bulunan renksiz, çoklu doymamış bir hidrokarbon sıvıdır. Esasen, cildinizi yağlamak ve korumak için vücudunuzun ürettiği birçok doğal lipitten biridir. Daha fazla bilgi almak için yazımızın devamına geçelim. Daha fazla bilgi almak için Whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

NOT: Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar? Vücudunuz gitgide daha az skualen ürettiğinden, kuru cilt ve kuru saç normal bir durum haline gelebilir. Bununla birlikte, vücudunuzun doğal sebumunu taklit eden doğal cilt bakım bileşenleri, nemi artırabilir ve nem seviyenizi artırabilir. Bu, daha sağlıklı görünen bir cilt ve saç ile sonuçlanabilir ve akneden egzamaya kadar çeşitli cilt koşullarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

1. Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar?

 Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar? Skualen cildinizin yağının yaklaşık yüzde 10 ila 12’sini oluşturduğu tahmin edilmektedir.  Cildiniz için inanılmaz derecede önemlidir. Ne yazık ki, etkinliği nedeniyle, genellikle etik olmayan şekillerde hasat edilir  ancak nereden aldığınızdan sorumlu olduğunuz sürece, her şey yolunda. Zeytin, buğday tohumu yağı ve pirinç kepeği gibi bitki kaynaklarından hasat edilebilir ve yaygın olarak hasat edilir. Bileşen iki şekilde gelir: skualen ve skualen. Her ikisi de eşit derecede etkilidir, ancak daha kararlı olduğu için skualen daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Skualen cilt bakım ürünlerinde oldukça etkili bir yumuşatıcı ve doğal antioksidan olarak kullanılır. Tarihsel olarak, tıp alanında yaraları ve cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Zamanla, cilt bakımında skualen kullanmak yara izlerini azaltabilir, UV hasarını tersine çevirebilir, çilleri hafifletebilir ve cilt pigmentasyonunu silebilir ve bunların hepsini serbest radikallerle savaşır. Bazı kişilerde leke tedavisi olarak bile kullanılabilir.

2. Skualen Yağı Cilde Faydaları

 Nemli cilt sağlıklı cilttir. Bu nedenle, topikal olarak uygulandığında, skualanın muazzam faydaları vardır. Nemi artırmak, cildinizin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Bu yağ ve kremlerdeki antioksidanlar ayrıca yaşlanma sürecini hızlandırabilen cilt hasarı ve serbest radikallerle de savaşır. Göre, skualen aynı zamanda bir detoksifiye edicidir. Düzenli kullanım ayrıca kolajen üretimini artırarak daha sıkı bir cilde neden olabilir. Yağı ürün paketinde belirtildiği şekilde topikal olarak uygulayın.

2.1. Akne veya Yağlı Ciltler İçin Skualen

 Akneye meyilli veya yağlı bir cildiniz varsa , yanlış cilt bakım ürünlerini kullanmak sivilceleri tetikleyebilir veya lekeleri daha da kötüleştirebilir. Ancak Squalane, tüm cilt tipleri için güvenlidir. Diğer yağlar cildiniz için çok ağır veya yağlıysa mükemmel bir alternatiftir. Bir yağ olmasına rağmen, hafiftir ve komedojenik değildir, yani gözeneklerinizi tıkamaz. Gözeneklere nüfuz eder ve cildi hücresel düzeyde iyileştirir, ancak ciltte ağır hissetmez. Göre skualen, kızarıklığı ve şişmeyi azaltabilen anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Skualen gözeneklerinizi tıkamazken, doğal cilt yağları, ölü cilt hücreleri ve bakteriler yapabilir. Bu yüzden yüzünüze skualen uygulamadan önce gözeneklerinizi temizlemek için nazik bir temizleyici kullanın. Ayrıca, ölü deri hücrelerini çıkarmak için haftada bir veya iki kez pul pul dökün .

2.2. Skualen Egzamaya Faydası

 Squalane ayrıca iltihap önleyici özelliklere sahiptir, bu nedenle çeşitli iltihaplı cilt problemlerini yatıştırabilir. Bunlar şunları içerir:

  • iltihaplı akne
  • egzama
  • sedef hastalığı
  • dermatit
  • gül hastalığı
  • Kuru cilt, bu cilt koşullarının bir belirtisidir. Bununla birlikte, cildinizi nemli tutmak nem seviyenizi artırabilir, alevlenmeleri ve kuru lekeleri azaltabilir.

3. Skualen Nasıl Kullanılır?

Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar?
Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar?

 Günlük cilt bakımı rutininize skualen yağı eklemekle ilgileniyorsanız, her zaman derminize danışmak en iyisidir, ancak genellikle Dr. Ciraldo, hem sabah hem de gece olmak üzere günde iki kez aşağıdaki adımları önerir:

  • Cildi temizleyin ve önce herhangi bir serum uygulayın.
  • Birkaç damla skualen yağı ile masaj yapın.
  • Nemlendiriciile bitirin (sabahları SPF 3o-60 içeren bir nemlendirici uygulayın veya nemlendiriciden sonra güneş koruyucunuzu uygulayın.

4. Skualen Zararları

 Skualen Nedir? Skualen Ne İşe Yarar? Herhangi bir cilt bakım ürününde, bir ürün güvenli olarak belirlense bile tahriş veya alerjik reaksiyon riski vardır. Skualeni ilk kez kullanıyorsanız, vücudunuzun geniş bir bölgesine uygulamayın. Yağı, alerjiniz olmadığından emin olmak için iç kolunuz gibi bir cilt parçası üzerinde test edin. Alerjik reaksiyon belirtileri şunları içerir:

  • kaşıntı
  • kırmızılık
  • şişme  

  Yazımızın Sonuna Gelmiş Bulunmaktayız Daha Fazla Bilgi Almak İçin Diğer Blog Yazılarımızı İnceleyebilir ve Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir