Zona Hastalığına İyi Gelen Doğal Besinler, Ciltte kabarcıklar şeklinde ilk sinyallerini gösteren bu hastalıkta ciltte beliren kabarcıklar; zamanla yaraya dönüşüp, kabuk bağlayabiliyor. Halk arasında gece yanığı olarak da isimlendirilen, vücudun farklı yerlerinde görülebilen bu kırmızı kabarcıklar; özellikle kişinin bağışıklık sistemi çöktüğünde, fiziksel ya da ruhsal açıdan zayıf olduğunda ortaya çıkma eğilimi gösteriyor. Yüzde, boyun bölgesinde, kollarda, sırt ve göğüste, vücudun herhangi bir bölgesinde görülebilen zona; kişide yanma ve batma hissini, sızlamaya ve ağrıyı da beraberinde getirebiliyor. Daha detaylı bilgi almak için bizimle Whatsapp hattı üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İçindekiler ;
Dikkat !
Zona hastalığı bir çeşit sinir ucu iltihabıdır ve hemen hemen her yaş aralığında görülebilmektedir. Yani direkt olarak belli bir yaş grubunda ağırlıklı olarak görülen bir hastalık değildir. Zona hastalığı tedavisi hakkında hazırladığımız bir diğer yazımıza göz atabilirsiniz.
1. Zona Belirtileri, Nasıl Anlaşılır
Zona hastalığı bahar aylarında başlayabilir, bu durumda, çok sıcakta kızarma ve kaşıntı yaşanabiliyor. Bu gibi durumlar dışında cildinizde bazı belirtileri görmeye başladıysanız, zona sizin de vücudunuzda yayılmaya çalışıyor olabilir. Zona belirtileri aşağıdaki gibidir:
- Zonanın hakim olduğu bölgede kızarmalar meydana gelir.
- Titreme ve ateşlenme,
- Kızarıklıkla beraber kaşıntı da bu bölgelerde kendini gösterir.
- Kaşıntı hissi veren kabarcıklar oluşur ve birkaç gün sonra bu kabarcıkların içi su dolu olarak gözlemlenir.
- Yaşanan diğer sıkıntılar baş ağrısı ve yorgunluktur.
- Karın ağrısı ve mide bulantısı da diğer belirtiler arasındadır.
Doğal yöntemlere geçmeden önce hemen şunu belirtmek istiyoruz; Yukarıda da söylediğim gibi zona erken teşhis de oldukça önemlidir. Eğer yukarıdaki belirtilerden biri veya bir kaçı sizde mevcutsa ve 3 gün içinde geçmemişse mutlaka doktorunuza görünmenizi ve devamında aşağıdaki doğal yöntemlerden destek alabilirsiniz.
2. Zona Hastalığı Nedenleri
Çocukken yaşanmış olan suçiçeği vücudumuzda bulunan bazı sinirlere yerleşir. Önce suçiçeğine ve sonrasında da zonaya dönüştürür. Bu virüs ömür boyunca bir belirti göstermeden yıllarca beklemede kalabilir. Ancak bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla tekrardan aktif olmakta. Bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan sebepler ise başlıca şunlar;
- Yaşlılık
- Kanser tedavisi
- Düzensiz beslenme
- Kanser
- Romatizmaya bağlı
- kronikleşen hastalıklar
- İlaçlar
- Zatürre
- AİDS
Yukarıdaki belirtilen durumlar bağışıklık sistemini zayıflatır ve zona hastalığının tekrardan aktif hale gelmesine neden olabilir.
3. Zona Hastalığına Yakalananlar Ne Yapmalı
- Zona hastalığına yakalananların başka insanlarla kontakta bulunmamaları gerekir.
- Hastalık süresince hastanın dinlenmesi gerekir, böylece vücudun immün sistemi güçlenir ve hastalıkla daha kolay mücadele edilir.
- Zonaya yakalananların mutlaka doktora gitmeleri ve uygun tedavi metotları kullanmaları.
- Zonaya yakalananların ellerini yüz ve gözlerine sürmemeleri gerekir aksi halde virüs yüz ve gözde tahribata sebep olur.
4. Zona Hastalığına İyi Gelen Doğal Besinler
4.1. Sarımsak
4.2. Hindistan Cevizi Yağı
4.3. Aloe Vera
4.4. Meyan Kökü
Dikkat !
Önemli not alanı