Cilt Bakım

1 Gecede Sivilce Kurutma

1 Gecede Sivilce Kurutma

 Gecede Sivilce Kurutma yolları sivilce, tıkanmış veya iltihaplı yağ bezlerinin veya cildinizde sivilceye neden olan bakteri varlığının artmasının neden olduğu yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Sivilce belirtisidir ve siyah nokta, beyaz nokta, kistler ve diğerleri dahil olmak üzere birçok farklı türü vardır. Tedaviler arasında ev ilaçları ve reçetesiz ve reçeteli haplar ve jeller bulunur. Daha ayrıntılı  bilgi için yazımızın devamına geçelim..

İçindekiler ;

Dikkat !

 Aynı anda büyük bir sivilce patlaması yaşarsanız veya büyük, renksiz veya ağrılı sivilceleriniz varsa, sağlık uzmanınıza görünmelisiniz. 1 gecede sivilce kurutma yolları hakkında daha detaylı bilgi almak için Uzman ekibimize danışabilirsiniz.

1. Gecede Sivilce Kurutma, Sivilce Kurutma Yöntemleri

 1 Gecede Sivilce Kurutma sivilceler, cildinizin yüzeyindeki küçük büyümelerdir. İltihaplı veya renksiz olabilirler. Akne tipik olarak en sık yüzünüzde, göğsünüzde, omuzlarınızda ve sırtın üst kısmında sivilcelerin gelişmesine neden olur. Sivilceler tipik olarak gençleri (ergenleri) ve hormonal değişiklikler geçiren genç yetişkinleri etkiler. Ancak, bebekleri etkileyebilirler ve birçok yetişkin 20’li, 30’lu yaşlarında ve sonrasında sivilcelere sahip olmaya devam eder. Hatta bazıları yetişkin olduklarında ilk kez sivilce geliştirirler. Yüzünüz (özellikle burnunuz, çeneniz ve alnınız ve bazen yanaklarınız veya dudaklarınızın çevresi), boyun, sırt, göğüs ve üst kolların sivilce geliştirme olasılığı daha yüksektir. 

 Bununla birlikte, yağ bezleri vücudunuzun her yerindedir. Cildinizi ve saçınızı nemli ve parlak tutmaya yardımcı olan sebum adı verilen yağlı bir yağlayıcı salgılarlar. Sonuç olarak, yaygın olmasa da sivilceler bazen göz kapaklarınızda (arpacık), popoda,  kulaklarda, kafa derisinde, koltuk altlarında (aksilla) ve dış cinsel organlarda (penis veya labia) görülür. Sivilceler fiziksel sağlığınızı ciddi şekilde etkilemezler, ancak sizi psikososyal (toplumun ve sosyal grupların zihninizi nasıl etkilediği) ve psikolojik (kendinizi algılamanız ve davranışlarınız) etkileyebilirler. Bazen kaygı , depresyon , duygudurum bozuklukları ve intihar düşünceleri ile ilişkilendirilirler. Sivilce ve Akne oluşumunu, içeriğindeki bitkisel aktiflerle engellemeyi amaçlayan Sante Plus Acnex Akne Karşıtı Krem; Ergenlik sürecinde veya yağlanmaya bağlı cildinizde geçmeyen sivilce oluşumu varsa ve sivilce kremi arayışına girdiyseniz Sante Plus Acnex Akne Karşıtı Krem sizlerin cilt sağlığı için yardımcı olacaktır.

2. Bir Sivilce Kaç Günde Geçer?

 Sivilceler genellikle üç ila yedi gün arasında sürer. Çoğu sivilce kendi kendine geçer, ancak biraz zaman alabilir. Derin sivilcelerin (cildinizin altında, dokunması zor olan, başı olmayan sivilceler) kaybolması daha uzun değilse de birkaç hafta sürebilir. Sivilcelerin ilk belirtisinde sağlık uzmanınızı görmek ve tedavi önerilerini takip etmek daha iyidir. Sivilceleriniz varsa, tahrişi önlemek için onları yönetmeye dikkat edin. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

  • Sivilcelerinize dokunmamak veya toplamamak.
  • Tıraş olurken sivilcelerinize dikkat edin.
  • Cep telefonunuz, spor kasklarınız, güneş gözlükleriniz, giysileriniz ve yastık kılıflarınız gibi yüzünüze temas eden eşyaları düzenli olarak temizleyin.
  • Ayrıca benzoil peroksit veya salisilik asit gibi reçetesiz akne ilaçları da kullanabilirsiniz. Bunlar birçok biçimde gelir. Bir yıkama en az tahriş edicidir.
  • Yüzünüzü günde bir veya iki kez ılık su ve hafif bir yüz temizleyici ile yıkayın.
  • Yüzünüz için yapılmış nemlendiricileri rutin olarak kullanın, parfüm içermediğinden ve komedojenik olmadığından (akneye neden olmadığından) emin olun.
  • Makyaj kullanmayı bırakmanız gerekmez, ancak komedojenik olmayan ürünler kullanmayı deneyin ve her günün sonunda makyajınızı her zaman çıkarın.
  • Saçınızı düzenli olarak yıkayın, saç çizginizi alnınıza eklediğinizden emin olun.
  • Saç jölelerini ve diğer ürünleri yüzünüzden uzak tutun.
  • Ellerinizle yüzünüze cildinize dokunmamaya çalışın.

3. Sivilce Neden Birden Artar?

 Bazen cilt temas ettiği şeylerden tahriş olur ve sivilceler oluşur. Sivilce denilince çoğu kişinin aklına sivilce gelir. Yağ bezleri (yağ bezleri) vücudunuzun her yerinde bulunur. Yağ bezlerinizdeki tıkanıklıklar veya iltihaplanma sivilcelerin oluşmasına neden olur. Tıkanmalar ve iltihaplanma aşağıdakilerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir:

  • Artan sebum (yağ bezi tarafından üretilen yağlı madde) üretimi.
  • Anormal keratin oluşumu (saçınızı, cildinizi ve tırnaklarınızı oluşturmaya yardımcı olan protein).
  • Cildinizde sivilcelere neden olan bakteri varlığının artması.

4. Ne Yersek Sivilce Çıkar?

1 Gecede Sivilce Kurutma
1 Gecede Sivilce Kurutma

 1 Gecede Sivilce Kurutma  sağlık hizmeti sağlayıcıları ve araştırmacılar, bir zamanlar belirli gıdaların, özellikle yağsız süt, peynir altı suyu proteini ve şeker oranı yüksek diyetler (çikolata dahil) sivilcelerin gelişimine katkıda bulunabileceğine inanılmaktadır. Ergenlik yıllarında boy göstermeye başlayan sivilceler, yetişkinlik hayatında da sık sık ortaya çıkan bir problemdir. Hormonlar, enflamasyon, çevresel etkiler ve besinler sivilceye yol açan nedenlerin başında gelmektedir. Özellikle yağlı yiyeceklerin sivilce üzerinde ne kadar etkili olduğu bilmeyen yoktur. Peki, hangi besinler sivilce yapar? İşte, pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve cilt sağlığını korumak için uzak durulması gereken besinler:

4.1. Şeker

 İşlenmiş gıdalar ve şeker içeren besinler cildin yağlanmasına ve zamanla sivilce oluşumuna yol açar. İnsülin seviyesinin yükselmesi, cilt hücrelerinin hızlıca büyümesine neden olan sebum üretimini arttırır. Bu durum da ciltte normalden daha fazla sivilce oluşumu gözlemlenir. Şeker içeren besinler;

  • Şekerli içecekler
  • Gazlı içecekler
  • Bal
  • Akçaağaç şurubu
  • Agave şurubu

4.2. İşlenmiş Tahıllar

 İşlenmiş gıdalar ve şeker içeren besinler cildin yağlanmasına ve zamanla sivilce oluşumuna yol açar. İnsülin seviyesinin yükselmesi, cilt hücrelerinin hızlıca büyümesine neden olan sebum üretimini arttırır. Bu durum da ciltte normalden daha fazla sivilce oluşumu gözlemlenir. Şeker içeren besinler;

  • Şekerli içecekler
  • Gazlı içecekler
  • Bal
  • Akçaağaç şurubu
  • Agave şurubu

4.3. Fast Food

 Yağlı ve işlenmiş karbonhidrat içeren fast foodlar, sivilce oluşturmaya son derece müsaittir. Sık sık fast food tüketen kişilerde ciltte sivilce gelişiminin %24 oranında daha fazla olduğu gözlemlenmiştir. Fast food besinlerinin cildi akne ve sivilceye karşı teşvik ettiği de biliniyor.

  • Hamburger
  • Sosisli sandviç
  • Bol yağlı patates kızartması
  • Kızarmış tavuk
  • Kola

4.4. Süt Ürünleri

 Mutluluk hormonu veren ve tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olan çikolata, sivilce oluşumuyla ilgili bir bağlantıya sahip. Yapılan araştırmalara göre günde 2 kez bitter çikolata tüketen kişilerde 2 hafta içerisinde sivilce problemlerinin meydana geldiği gözlemlenmiştir.

4.5. Hayvansal Gıdalar

 Günümüzde hayvansal gıdaların birçoğunda et üretimini arttırmak için büyüme hormonu kullanılıyor. Bu yüzden hormonlu et ürünleri tüketildiğinde vücutta hormon dengesizliği gibi problemler ortaya çıkıyor. Hormon dengesizliği ise sivilceye yol açıyor. Bu durumu önlemek için, hayvansal gıda tüketiminde organik ürünlere yönelmek gerekiyor.

4.6. Kuruyemişler

 Kuruyemişlerin içeriğinde bulunan omega 6 yağ asitleri, cildi sivilce üretimine teşvik ediyor. Ancak kuruyemişlerin içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip. Bu yüzden kuruyemişleri tamamen beslenme düzeninden çıkartmak ise yanlış bir tutum olur. En fazla omega 6 yağ asidi içeren çam fıstığı, badem, ceviz gibi besinler azaltılmalıdır.

4.7. Acılı Besinler

  Kırmızı biber, pul biber gibi acılı ve baharatlı yiyecekler direkt sivilce oluşumuna neden olmaz. Fakat sivilce kızarıklıklarını arttırabilir. Bu yüzden acılı ve baharatlı yiyecekler de çok fazla tüketilmemelidir.

5. Hangi Vitamin Sivilceye İyi Gelir?

 Bazı vitaminler, sivilceleri önlemeye yardımcı olabilecek sağlıklı cildi destekler. Bunlar şunları içerir:

5.1. A Vitamini

 İyi A vitamini kaynakları arasında yeşil yapraklı sebzeler, turuncu ve sarı sebzeler, domates, meyve, balık ve karaciğer bulunur.

5.2. D Vitamini

 İyi D vitamini kaynakları arasında yağlı balıklar (uskumru, somon, alabalık ve ton balığı) ve süt ve süt içermeyen sütler, kahvaltılık tahıllar ve portakal suyu dahil olmak üzere vitaminle zenginleştirilmiş gıdalar bulunur.

5.3. E Vitamini

 İyi E vitamini kaynakları arasında fındık, tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler ve bitkisel yağlar bulunur.

 Yazımızın Sonuna Gelmiş Bulunmaktayız. Sivilce Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Web Sitemiz Üzerinden Diğer Blog Yazılarımızı İnceleyebilir ve Bizimle İletişime Geçebilirsiniz…

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir