Cilt Bakım

Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi

Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi

 Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi ile çoğu kişinin sorunu olan ciltte yağlanma sorunu ortadan kalkmaktadır. Bu yağlanmanın başlıca sebeplerinden biri, sebum miktarının kontrol altında tutulamamasıdır. Cilt üzerinde meydana gelen siyah nokta, sivilce, yağdan dolayı parlama gibi sorunlar sebum dengesinin sağlanmamış olmasından kaynaklanır. Peki, bu sebum nedir, nasıl dengede tutulur, nasıl azaltılır? Bu yazımızda sizlere bu ve birçok sorunun cevabını vermeye çalışacağız.

İçindekiler ;

Dikkat !

Güzel bir cilt elde etmek için cildinize özen göstermeli ve özen göstermelisiniz. Yüzünüzü temiz ve sivilcesiz tutmak zor olabilir. Ayrıca yağlı bir cilde sahip olmak pek çok kişinin kabusudur. Genetiğiniz yağlı cildin gerçek nedenini belirlemesine rağmen, çok sayıda çözüm mevcuttur. Bunlardan biri doğru yemektir. Diyetinizin cildinize ne kadar iyi baktığınız üzerinde büyük etkisi vardır. Bu nedenle yağlı ciltlerden kaçınmak için ne yiyip ne yememeniz gerektiğini anlamak uzun vadede faydalı olabilir. Sağlıklı görünen bir cilt elde etmek için yukarıdaki yönergeleri izleyin.

1. Sebum Nasıl Azaltılır?

 Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi sebum, yağ bezelerinin ortaya çıkardığı salgıya verilen addır. Vücudun işleyişinde önemli bir yer tutan, cildin sağlığını koruyan yağ bezeleri, sebum denilen bu maddeyi salgılar. Yağ bezeleri kıl köklerinin içindeyken sebum, kıl kökünün yüzeyinde yer alır. Aslında sebum da tıpkı yağ bezelerinde olduğu gibi cildi koruma amacı gütmektedir. Fakat bazen birçok sebep bu sebumun birikmesine yol açabilir. Bu sebepler, aşırı yağlı yemekleri tüketme, cildi günlük olarak temizlememe olabilir. Şayet böyle olursa da ciltte sivilcelenme, yağlanma meydana gelir. İşte bu sebeple sebum, düzenli olarak ciltten temizlenmeli, olması gerektiği miktarda kalmalıdır.

2. En İyi Sebum Dengeleyici Krem

 Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi Ciltte yağlanma çoğu kişinin sorunudur ve buna tam olarak neyin sebep olduğu bilinmez. Bu yağlanmanın başlıca sebeplerinden biri, sebum, cildin nem dengesini tutmada önemli bir yağdır. Sizlerin de bildiği gibi cildin istediği pH değeri 5,5’tir. Eğer bu sağlanmazsa ciltte kuruma ya da yağlanma meydana gelir. Sebum, bu dengenin yerli yerinde olması için çalışan bir yağdır. Sebumun doğal olarak içinde bulunan bileşenler, cildin nem seviyesini korur. Haliyle cilt hem daha temiz hem de daha yumuşak olur. Sebum miktarında denge önemlidir, çünkü yağlanma sorunlarıyla baş başa kalmak beraberinde sivilce, siyah nokta gibi sorunları da getirir.

 İdeal oranda salgılanamayan sebum, çok kısa süre içinde cilt yüzeyinde kendini belli eder. Yediğinize, içtiğinize dikkat etmenin bazı zamanlarda yeterli olmadığı da bir gerçektir. Eğer böyle bir sorununuz varsa sizler için özel olarak üretilmiş Sante Plus Leke Kremi ve Komple Cilt Bakım Toniği kullanabilirsiniz. Cildinizdeki sebum miktarını koruyan bu krem ile cildiniz kurumadan ihtiyaç duyduğu oranda yumuşacık kalır. Üstelik gözeneklerinizi de sıkıştırarak buralarda yağ birikmesini engeller. Sebum az salgılandığında ise ciltte kuruluk meydana getirir. Özellikle 30 yaştan sonra vücudun doğal hali gereği azalan sebum, çeşitli ürünlerle dengede tutulmazsa matlaşma, çatlama gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu sorunlar da cildin olduğundan çok daha yaşlı görünmesine sebep olur. Bu nedenle yaşınız kaç olursa olsun, 20’li yaşlara ulaştıysanız cildinize şimdiden iyi bakmanız gerek. Yağlanma da kuruma da cildi yıpratacağından sebumu dengede tutmanız şart.

3. Sebum Kontrolü Nasıl Sağlanır?

  • Cilt için faydalı olan ama dengede tutulmadığı takdirde farklı sonuçları meydana getiren sebumun kontrolü sağlamak mümkün. Bunu yapmak öyle çok zor da değil. Birkaç beslenme alışkanlığınızı dizginleyerek ve harici kremleri kullanarak iyi bakabilir, hiç olmadığı kadar gençleştirebilirsiniz.
  • Sebum kontrolünde ilk olarak yapmanız gereken şey, yağlı yiyeceklerden uzak durmak. Kuru yemişlerin, özellikle kaju ve çekirdeğin, fast-food’un ne kadar yağlı olduğunu siz de biliyorsunuz. Eğer bunları çok sık tüketiyorsanız cildinizin aşırı yağlanmasını engelleyemezsiniz. Çünkü sağlıklı cilt, ancak sağlıklı beslenmekten geçer, unutmamalısınız.
  • Sebumu dengede tutmada bir diğer önemli kurtarıcı da sebum kontrol kremleri kullanmaktan geçer. Düzenli olarak kullandığınız takdirde çok iyi sonuçlar alabileceğiniz bu kremler, nem dengesini korumada oldukça etkilidir. Tabii bu kremi kullanmadan önce cildinizin temizliğinden de emin olmalısınız. Öncelikle seçeceğiniz cilt temizleme ürünleriyle cildinizi, gözeneklerin içine kadar temizlemelisiniz. Temizleme jeli, tonik, haftada bir ya da iki kere maske/peeling yaparak cildinizi sürekli olarak temiz tutmalısınız. Daha sonra ise sebum kontrol kremini her gün düzenli olarak kullanabilirsiniz.
  • Cildinizde aşırı yağlanmalar varsa ve can sıkan sivilceler, siyah noktalar sürekli çıkıyorsa bu sorunu sadece cilt temizleyerek geçiremezsiniz. Sebumun salgılanma derecesini dengede tutarak sonuca ulaşabilirsiniz. Bunu en iyi yapan kremlerden biri, defne yaprağının doğal antioksidan özelliğinden yararlanılarak üretilen Lyn Yağlı Ciltler İçin Sebum Kontrol Kremidir. Sebum salgılanmasını dengede tutmakta zorluk çekenler için özel olarak üretilen bu krem, çay ağacı ve salisilik asidin de gözenekleri temizleme özelliğinden yararlanarak cildi aşırı yağlanmalardan kurtarır. Karma ve yağlı ciltlerin kullanabileceği bu ürün, gözenekleri sıkılaştırır, cildi nemlendirir, parlak, taze bir görüntüye kavuşmanıza yardım eder.
  • Cildinizdeki sebum dengesini sağlamanız, genç ve sağlıklı görünmenin sırlarından biridir. Bu işlemi yaparken paraben veya herhangi bir kimyasal içermeyen ürünleri kullanmanız oldukça önemli. Amacınız cildinizi kurutmak, yağın tamamını söküp atmak değil, bu yağı size fayda sağlayacak şekilde dengede tutmak. Unutmayın; cildinizi kurutmadan temizleyen ürünleri kullanmanız, sağlınızın anahtarıdır.

4. Sebum Dengesi Neden Bozulur?

Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi
Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi
 Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi yağlı cilt, ciltteki bezler çok fazla sebum ürettiğinde oluşur. Çeşitli ev ilaçları, yaşam tarzı düzenlemeleri ve klinik tedaviler yağlı cilt görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Yağ bezleri deride bulunan küçük bezlerdir. Avuç içi ve ayak tabanları dışında cildin tüm bölgelerinde bulunurlar. Bu bezler, cildi kaplayan ve koruyan yağlı bir madde olan sebum üretir. Vücut çok fazla sebum ürettiğinde cilt yağlı hale gelebilir. Sebum, gözenekleri tıkayabilecek ölü deri hücreleri ve diğer kalıntılarla karışabilir . Bu sivilce gibi cilt rahatsızlıklarına yol açabilir.

5. Sebum Azaltan Doğal Besinler

 Sebum Nasıl Azaltılır? En İyi Sebum Kremi sindirim sistemini temiz tutan lif oranı yüksek olduğu için 4-5 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyve yiyin. Ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahip antioksidanlar içerirler.Bol su içmek cildin yağ üretimini düzenlemeye yardımcı olacaktır. Cildin yağlılığını dengelemeye yardımcı olacak hafif, komedojenik olmayan bir nemlendiriciyi tercih edin. Yeşil yapraklı sebzeler, papaya, mango, tatlı patates ve yumurta gibi A Vitamini açısından zengin yiyecekleri yağ bezlerinin aktivitesini düşürmeye yardımcı oldukları için diyetinize dahil edin.

5.1. Salatalık

 Salatalığın 100 gramında 95.23 gram su vardır. Bu, çoğunlukla sudan oluştuğu anlamına gelir. Hepimizin bildiği gibi, iyi bir cilt için nemlendirme çok önemlidir. Su vücudunuzdaki toksinleri temizler ve hormonların uygun şekilde salgılanmasını kolaylaştırır. Bunun da ötesinde, salatalık, iyi bir cilt için gerekli olan yüksek bir antioksidan içeriğine sahiptir. Ayrıca akneyi azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuardırlar.

5.2. Tam Tahıllar

 İşlenmiş karbonhidratlar yerine tam tahılları tüketmek cilt dokusunu geliştirecek ve teninizi iyileştirecektir. Her zaman minimum düzeyde işlenmiş gıdaları tercih edin – örneğin beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği seçin. Tam tahıllı karabuğday gibi gıdalar, iltihaplanmaya bağlı cilt hasarını önlemeye yardımcı olan antioksidan rutini içerir. Buğday tohumu, yağların işlenmesine yardımcı olan bir B vitamini olan biotin içerir. Vücudunuzdaki biotin seviyesi düşükse cildiniz kuru, kaşıntılı ve pullu hale gelir.

5.3. Ispanak

 Ispanak, lahana ve brokoli gibi yeşil sebzeler yağ içermez. Daha önce de belirttiğim gibi, cildinizi temizlemeye ve yağ üretimini düzenlemeye yardımcı olan lif bakımından zengindirler. Ispanak ayrıca yaşlanma karşıtı faydalar da sunar. Bir fincan ıspanak yaklaşık 164 gram su içerir. Cildinizin sağlıklı kalması için suya ihtiyacı vardır. Yeterli su olmadan cilt susuz kalır, kurur, gerginleşir ve pul pul olur ve yağ bezleriniz bununla savaşmaya çalışırken aşırı hızlanarak yağlı cilde neden olabilir

5.4. Bitter Çikolata

 Sonunda, duymak için can attığınız bir şey! Evet, bitter çikolata yiyebilirsiniz – sadece biraz porsiyon kontrolü uygulamanız gerekiyor. Daha yüksek kakao içeriğinin bir sonucu olarak bitter çikolata, cildi koruyan ve iyileştiren antioksidanlar olan daha yüksek polifenol seviyeleri içerir. Öte yandan, diğer araştırmalar, sürekli bitter çikolata tüketiminin akne salgınlarına yol açabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, ılımlılık anahtardır.

6. Sebum Arttıran Doğal Besinler

 Cildinizi yağlı hale getirebilecek en iyi yiyecekleri tanıyalım:

6.1. Rafine Edilmiş Karbonhidratlar

 Şeker, rafine un, beyaz ekmek, unlu mamüller, tatlılar gibi rafine karbonhidratlar hızla sindirilir ve kan dolaşımına emilir, bu da insülin seviyelerinde artışa neden olur. Yüksek insülin seviyeleri, aşırı sebum üretimini, yağlı cildi ve akneyi uyaran androjen seviyesini artırır. Aşırı şeker tüketimi , akneye neden olan kandida bakterilerinin aşırı büyümesini uyarabilir.

6.2. Fast Food

 Pizza, patates kızartması ve hamburger gibi fast food yiyeceklerde yağ ve sodyum yüksektir. Ticari olarak temin edilebilen fast food’ların çoğu, uygun kan dolaşımını etkileyen ve böylece tıkanmış gözenekler, akne, bakteri oluşumu ve yağlı cilt ile sonuçlanan trans yağlar veya hidrojene yağlar içerir.

6.3. Süt Ürünleri

 Süt ürünleri peynir altı suyu ve kazein proteinleri içerir. Peynir altı suyu proteini, insülin seviyelerinde ani yükselmeyi tetikler. Ek olarak, peynir altı suyu proteinleri, aşırı sebum üretimini tetikleyebilen Epidermal Büyüme Faktörü Reseptörüne (EGFR) bağlanan bir büyüme faktörü betaselülin içerir . Kazein, insülin benzeri büyüme hormonu-1 (IGF-1) seviyelerini arttırır ve androjen reseptörlerini aktive ederek akne ile sonuçlanır.

6.4. Omega-6 Yağ Asitleri

 Batılı bir diyette omega-6’nın omega-3 yağ asitlerine oranı , oranın 3:1-2:1 olduğu batılı olmayan bir diyete kıyasla tipik olarak 10:1-20:1 arasında değişir. Bitkisel yağlarda bulunan Omega-6 yağları, inflamatuar akne gelişimi ve aşırı sebum üretimi ile bağlantılı proinflamatuar aracıları indükler. Öte yandan ceviz, keten tohumu ve somon , ton balığı gibi yağlı balıklarda bulunan Omega 3 yağları iltihabı ve sivilce üretimini azaltır.

6.5. Kırmızı Et

Kırmızı et, vücutta sebum üretimini artıran ve tıkanmış gözeneklere ve akneye yol açabilen erkek cinsiyet hormonu testosteron seviyesini arttırır. Önemli miktarda doymuş yağ içerdiğinden iltihaplanmaya da yol açabilir.

Yazımızın Sonuna Gelmiş Bulunmaktayız Daha Fazla Bilgi Almak İçin Web Sitemizdeki Diğer Blog Yazılarımızı İnceleyebilir ve Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir