Cilt Lekeleri Neden Oluşur? Nasıl Önlenebilir? Leke, ciltte görünen her türlü işaret, leke, renk değişikliği veya kusurdur. Yüzdeki lekeler çirkin ve duygusal olarak üzücü olabilir, ancak çoğu iyi huyludur ve hayati tehlike oluşturmaz. Bununla birlikte, bazı lekeler cilt kanserine işaret edebilir. Tıbbi tedavi aramak veya evde tedavi uygulamak lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
İçindekiler ;
Dikkat !
Genellikle hava, alerji veya belirli ürünler gibi tetikleyicilere tepki verir. Sizinki kırmızıya dönebilir, kuruyabilir, acıyabilir, kaşıntılı veya gergin hissedebilir veya şişlikler, pullar veya kurdeşenler olabilir. Cilt Lekeleri Neden Oluşur? Cilt Lekeleri Nasıl Önlenebilir gibi sorularınıza daha detaylı bilgi alabilmek için uzman hattımıza danışabilirsiniz.
1. Cilt Lekeleri Neden Oluşur?
Cilt Lekeleri Neden Oluşur? Nasıl Önlenebilir? Cilt Lekelerine şunlar neden olabilmektedir;
1.1. Virüsler
Uçuk gibi bazı lekelere HSV-1 gibi virüsler neden olur. Varicella-zoster virüsü (VZV) su çiçeği hastalığına neden olur.
1.2. Enfeksiyonlar
Bazı cilt enfeksiyonları türleri ciltte lekelerin çıkmasına neden olabilir. Bunlar , saç köklerinde bir enfeksiyon olan malassezia foliküliti (mantar akne) içerir. Bu duruma mayanın aşırı büyümesi neden olur ve püstüllerin oluşmasına neden olur.
1.3. Genetik
Akne genetik bir bağlantıya sahip olabilir. Bazı kalıtsal koşullar da lekelerin oluşmasına neden olabilir. Bunlar şunları içerir:
- Darier hastalığı. Ciltte yağlı, kokulu ve dokunması zor siğil benzeri lekeler oluşur.
- Yetişkin tip 3 GM1 gangliosidoz. Bu, alt gövdede kanserli olmayan lekelerin oluşmasına neden olan nadir , kalıtsal bir durumdur.
- Fabry hastalığı. Bu, bir gen mutasyonunu içeren kalıtsal bir hastalıktır . Küçük koyu, kırmızı benek grupları bir semptomdur.
1.4. Güneşe Maruz Kalma
Güneşin zararlı ultraviyole (UV) A ve B ışınlarına aşırı maruz kalmak cilt kanserine, hiperpigmentasyona ve diğer cilt hasarlarına neden olabilir.
1.5. Tıkanmış Gözenekler
Yağ bezlerinin aşırı yağ üretimi lekelere neden olabilir. Hormonal değişiklikler genellikle ergenlik gibi bu aşırı üretimi tetikler. Fazla yağ, ölü deri hücreleri, kir veya bakterilerle karışabilir. Bu sivilce, püstül, siyah nokta ve beyaz noktaların oluşmasına neden olur. Gözenekler makyaj, güneş kremi veya nemlendirici gibi ürünlerden tıkanabilir. Komedojenik olmayan olarak etiketlenmiş ürünleri arayın. Bunlar gözenekleri tıkamayacak şekilde tasarlanmıştır. Saç şekillendirme ürünleri de yüzünüze bulaşırsa gözenekleri tıkayabilir. Kir, araba egzozu ve kirlilik gibi çevresel toksinler cildinize yerleşebilir, yağa karışabilir ve gözenekleri tıkayabilir. Yüzünüze ellerinizle dokunarak da kir ve bakterileri yüzünüze aktarabilirsiniz.
1.6. Diyet
Yediklerinizin cildiniz üzerinde etkisi olabilir. Gıda alerjileri ve kontakt dermatit , hem cilt tahrişine hem de şişliklere neden olabilir. Yağsız süt gibi süt ürünleri, akneye neden olmak bazı insanlarda. Şeker ve basit karbonhidratlarda yüksek diyetler de lekelere neden olabilir. Cilt Lekeleri Neden Oluşur? gibi sorularınıza daha kapsamlı bilgi alabilmek için uzman ekibimize danışabilirsiniz.
1.7. İlaçlar
Bazı reçeteli ve reçetesiz (OTC) ilaçlar yan etki olarak akneye neden olabilir. Bunlar şunları içerir:
- Kortikosteroidler
- Androjenik steroidler
- Lityum
- Nöbet önleyici ilaçlar
2. Sigara İçmek Cildi Nasıl Etkiliyor?
Tütün dumanında 4.000’den fazla kimyasal vardır ve bunların çoğu kolajen ve elastinin yıkımını tetikler. Bunlar cildinize gücünü ve elastikiyetini veren liflerdir. Keri, sigara içmek ve hatta pasif içiciliğin etrafında olmak “cildin yapı taşlarını bozar” diyor. Sonuçlar arasında sarkan cilt ve daha derin kırışıklıklar bulunur.
2.1. Dudak Çevresindeki Çizgiler
Sigara içenler dudaklarının çevresinde, sigara içmeyenlerin yapmadığı dinamik kırışıklıklara neden olan belirli kasları kullanırlar. Bu faktörler dudak çevresinde derin çizgilere yol açabilir.
2.2. Yaşlılık Lekeleri
Yaşlılık lekeleri, yüzde ve ellerde sık görülen koyu ten rengi lekelerdir. Herkes bu lekeleri güneşte çok fazla zaman geçirmekten geliştirebilirken, araştırmalar sigara içenlerin daha duyarlı olduğunu gösteriyor.
2.3. Hasarlı Dişler ve Diş Etleri
Uzun süreli sigara içmenin en kötü bilinen etkilerinden biridir, ancak diş hasarı burada bitmez. Sigara içen kişilerde diş eti hastalığı, kalıcı ağız kokusu ve diğer ağız hijyeni sorunları gelişme eğilimindedir. Sigara içenlerin dişlerini kaybetme olasılığı sigara içmeyenlere göre iki kat daha fazladır.
2.4. Lekeli Parmaklar
Bir süredir sigara içiyorsanız, tırnaklarınıza ve ellerinizin derisine iyi bakın. Tütün aslında cildi ve tırnakları ve dişleri lekeleyebilir. İyi haber şu ki, sigarayı bıraktığınızda bu lekeler solmaya eğilimlidir.
2.5. Saç Kaybı
Hem erkekler hem de kadınlar yaşlandıkça daha ince saçlara sahip olma eğilimindedir ve sigara içmek bu süreci hızlandırabilir. Hatta bazı araştırmalar, sigara içen kişilerin kel olma olasılığının daha yüksek olduğunu bile gösteriyor. Tayvan’daki araştırmacılar, sigara içmeyi Asyalı erkeklerde erkek tipi kellik için açık bir risk faktörü olarak tanımladılar.
2.6. Sedef Hastalığı
Sedef hastalığı, genellikle dizlerde, dirseklerde, kafa derisinde, ellerde, ayaklarda veya sırtta olmak üzere ciltte en sık kalın, pullu lekelere neden olan kronik bir durumdur. Yamalar beyaz, kırmızı veya gümüş olabilir. Son araştırmalar, sigara içenlerin sedef hastalığı geliştirme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir.
2.7. Kaz Ayağı Göz Kırışıklıkları
Herkes sonunda gözlerin dışında kırışıklıklar yaşar, ancak bu kırışıklıklar daha erken gelişir ve sigara içenlerde daha derine iner. Yanan sigaralardan kaynaklanan ısı ve dumanı gözlerinizden uzak tutmak için gözlerini kısmak, görünür kaz ayaklarına katkıda bulunur. Bu arada, solunan tütünden gelen kimyasallar, gözlerinizin etrafındaki cilt yapılarına ve kan damarlarına iç hasar verir.
3. Sigarayı Bırakmak Görünüşünüzü Nasıl İyileştirir?
Cilt Lekeleri Neden Oluşur? Nasıl Önlenebilir? Sigarayı bırakmak görünümünüzü iyileştirebilir. Kan akışı düzeldikçe, cildiniz daha fazla oksijen ve besin alır. Bu, daha sağlıklı bir cilt geliştirmenize yardımcı olabilir. Tütünsüz kalırsanız parmaklarınızdaki ve tırnaklarınızdaki lekeler kaybolur. Dişlerinizin beyazladığını bile fark edebilirsiniz.
4. En İyi Cilt Leke Kremi Hangisi?
Cilt Lekeleri Neden Oluşur? Nasıl Önlenebilir? Zararlı UV ışınlarına ve serbest radikallere maruz kalan her tür cilt, koyu lekelere ve pigmentasyona karşı savunmasızdır. Yüzünüzde görünür koyu lekeler, kahverengi lekeler, sivilce lekeleri, akne izleri, yara izleri ve lekeler var mı? Günlük cilt bakımı rejiminize en iyi koyu leke giderici kremlerden birini eklemenin zamanı geldi. Minimum çabayla karanlık noktalardan nasıl kurtulursunuz? Yüzünde bir gülümsemeyle! Çünkü bu koyu leke giderici kremler işinizi sessizce halledecektir. Sadece koyu lekeleri tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda uzun süreli yara izlerini, lekeleri ve istenmeyen donukluğu da önlerler.
- Sante Plus Leke Kremi
- Mavi Nektar Doğal C Vitamini Yüz Kremi
- Glowpink Koyu Nokta Düzeltici Krem
- Re’ Equil Cilt Parlaklık Kremi
- Eeza Leke Karşıtı Yüz Kremi
- Dermafique Age Defying Nuit Yenileyici Krem
- DERMATOUCH Cilt Parlaklık Krem
- AURAVEDIC Karanlık Nokta Giderici Krem
- Mamaearth Cilt Düzeltici Yüz Serumu
En iyi koyu leke çıkarıcı kremleri seçin ve inatçı izleri kolaylıkla parlatın. Her kusurdan kurtulmanıza yardımcı olacak çeşitli kremler ve cilt bakımı malzemeleri vardır. Ancak hiçbir şey koyu leke kreminin etkisini yenemez. Sadece parlaklığınızı arttırmakla kalmaz, aynı zamanda ten renginizi de aydınlatır, aydınlatır ve hatta tonunuzu verirler. Cilt Lekeleri Neden Oluşur gibi sorularınıza daha kapsamlı bilgi almak için diğer blog yazılarımızı inceleyebilir veya uzman ekibimize danışabilirsiniz.
4.1. Leke Giderici Krem Kullanmanın Faydaları
- Pigmentasyonu düzeltir
- Cilt tonunu eşitleyin
- Gözeneklerin görünümünü en aza indirir
- Cildi aydınlatır ve aydınlatır
- Cildinizi gençleştirin.
- Yaşlanmayı yavaşlatır
- Cildinizin güneşten zarar görmesini engeller
- Cildinize doğal bir ışıltı verir
- UVA ve UVB koruması sağlar
- Akne oluşumunu engeller
Yazımızın Sonuna Gelmiş Bulunmaktayız Daha Fazla Bilgi Almak İçin Web Sitemizdeki Diğer Blog Yazılarımızı İnceleyebilir ve Bizimle İletişim Kurabilirsiniz.
Dikkat !
Önemli not alanı