Yüz Bakım

Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?

Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?
 Sakal Bakımı erkeklerin en önemli aksesuarlarından biri de sakalları. Yanlış modelde kullanan kişiyi gerektiğinden olgun gösterebildiği gibi özensizce tıraş edildiğinde bakımsız bir görüntü de oluşabiliyor.  Tabi, sakalın görünümünden daha da önemli olan şey, onun sağlığı. Şimdi, bu aksesuarımızın bakımının nasıl yapıldığına bakalım.

İçindekiler ;

Dikkat !

Yeniden sakalınızın çıkmasını istiyorsanız sabırlı olmak gerekiyor, değil mi? Tüm bunlara ek olarak evde sarımsak yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bitkisel ürünlerle evde sakalınıza bakım yapabilirsiniz.  Sakal çıkarmak sizin için büyük bir sorun haline geldiyse bunun hakkında hazırladığımız yazıya göz atmanızı öneririz. Sakal çıkarmak için sakal bakımı kadar sakal yıkama yöntemi de oldukça önemlidir. Sizler için hazırladığımız sakal nasıl yıkanır adlı yazımıza  buradan ulaşabilirsiniz.

1. Sakal Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sakal bakımı nasıl yapılır sorusu sorulurken öncelikle sakal bakımında dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Önce bunlara dikkat edilmeli ve ardından yapılması gereken bakım yapılmalıdır. Bunlara dikkat etmeden ve sakalınızı bakıma hazırlamadan yapılan bakım yeterli gelmeyecektir.

Sakal ile bilinmesi gereken en önemli şey kılın kendisinden çok cilttir. Yani sakalın çıktığı cilde yapılan bakım sakalın kendisine yapılan bakım daha etkili olacaktır. Sakal kadar cilt ile de ilgilenmektedir. Sakal eğer kalitesiz dediğimiz pek iyi çıkmayan ve tül tül duran bir sakal ise sakalın kendisine de bakım yapılmalıdır ancak özellikle çıkmayan sakal ya da uzamayan sakal gibi durumlarda yapılması gereken ise genelde sakalın çıkacağı veya çıktığı cilt ile ilgilidir. Buradaki cilt problemini çözmek gerekmektedir. Cilt bakımı ve sakalların düzgün bir biçimde alınması gibi durumlar ancak sakalı daha iyi bir hale getirebilir. Aynı zamanda cildin nemlendirilmesi de önemlidir. Cilt belirli aralıklar ile kıl tüy çıkaran zeytinyağı gibi yağlar ile argan yağı gibi yağlar ile desteklenmelidir. Uzun saatler sakalda yağ tutmak ve sonrasında yıkamak buradaki tüy oranını oldukça arttıracaktır.

Aynı zamanda sakallarınızı yıkamanız da gerekmektedir. Sakalların düzenli olarak yıkanması yağ oranını da dengeler. Sık sık yıkanan saç gibi sık sık yıkanan sakal da aynı etkiyi gösterecektir ancak 3 günde bir ya da 4 günde bir gibi düzenli aralıklar ile yıkanmalıdır. Sakallara bakım nasıl yapılır sorusundan önce bu gibi ayrıntıları bilmeniz gerekmektedir.

2. Sakal Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?
Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?

 Sakal bakımı nasıl yapılır sorusuna geldiğimizde ise önce yukarıda bahsettiğimiz ayrıntılara dikkat edilmelidir. Bu ayrıntılarda sonra doğru bir yağ bakımı yapılmalıdır. Bu yağ bakımı cildinize bağlı olarak değişebilir. Özellikle sakal bakımı yapılırken cilt tespiti de önemlidir çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi sakalın temeli cilttir bu nedenle cilt ile ilgilenilmelidir. Sakal bakımı gerektiğinde genelde cilt kurudur bu nedenle cildi nemlendirmek gerekmektedir. Bunun temelinde ise yağ vardır yani yağ bakımı yapılmalıdır ve belirli aralıklar ile yapılmalıdır. Bu nedenle öncelikle argan yağı önerilir. Argan yağı hem kadınların saçlarında kullandığı bir yağdır hem de erkekler saç ve sakallarında kullanabilmektedir. Buna ek olarak zeytinyağı ile harmanlanması da olumlu bir etki yaratabilir. Bu yağları sakalınıza haftada 2 veya 3 kez sürebilir ve 2 saat civarında bekletebilirsiniz. Ancak bunun dışında sakalınıza buhar da yapabilirsiniz. Kaynar suyun tepesine sakalınızı koyarak sakalınızın nem içinde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede sakalınız ve cildiniz doğal bir nem kazanacaktır.

3. Evde Sakal Bakımı Nasıl Sağlanır?

 Evde sakal bakımı yapmak oldukça kolaydır. Özellikle doğal yöntemleri denemeyi tercih eden biriyseniz 1 ay gibi bir sürede etki görmeye başlayabilirsiniz. Evde sakal bakımı nasıl yapılır sorusunun temelinde malzemeler yatmaktadır. Zeytinyağı, argan yağı, Hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi yağlar kullanabilirsiniz ve aynı zamanda yumurta, yoğurt ya da mayonez gibi besinlerden de faydalanabilirsiniz. Evde sakal bakımı oldukça kolay olmakla birlikte burada önemli olan bu bakımı uzun süre yapabilmenizdir. Sakal bakımını uzun süre yapmanız gerekmektedir. Bu sayede en iyi sonuca ulaşabilirsiniz. Sakal bakımı için gereken tüm yağları ve besinleri evde bulabilir ya da kısa sürede aktardan satın alabilirsiniz. Ardından yağları kolaylıkla karıştırarak sakalınıza haftada ortalama 2 defa uygulayabilirsiniz.

4. Sakal Bakımı İçin Besinler Önemli Midir?

 Sakal aynı zamanda bir kıldır ve sakalınızın çıkmasını veya daha sağlıklı olmasını istiyorsanız tükettiğiniz besinlere de dikkat etmelisiniz. Bu sayede daha sağlıklı bir cilde sahip olursunuz ve sağlıklı bir cilt aynı zamanda sağlıklı bir sakal da demektir. Sağlıklı bir sakala sahip olabilmek için öncelikle cildinize dikkat etmeniz gerekir. Sigara tüketimi azaltılmalıdır bu da oldukça olumlu bir etki yaratacaktır çünkü vücuttaki nem dengesi yani nem oranı artacaktır ve cildinizdeki kararmalar yok olacak sakallarınız daha gür ve daha kaliteli çıkacaktır.
Dikkat !

Önemli not alanı