Hamilelikte Selülit Nasıl Önlenir? Bir kadının vücudu hamilelik sırasında birçok değişiklik geçirir. Selülit oluşumundaki talihsiz değişikliklerden biri. Selülit zararsız olmakla birlikte anne adayının özgüvenini etkileyebilir. Yaş, kilo ve genlerin tümü faktörler olsa da, hamilelik sırasında selülit birikimini kontrol etmek için izlenebilecek çeşitli adımlar vardır. Hamilelik sırasında aşırı diyetlere devam edemez veya sıkı bir egzersiz rejimi uygulayamazsınız, bu nedenle hamilelik için güvenli egzersizler ve birkaç yaşam tarzı değişikliği ile birlikte sağlıklı bir diyet selülitle savaşmaya ve sizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.
Selülitin ne olduğunu, selülitin nedenlerini ve selüliti önlemenin yollarını öğrenmek için yazımızın devamına geçeli. Daha fazla bilgi almak için Whatsapp hattından bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İçindekiler ;
Dikkat !
Selülit, deri altındaki ceplerde yağ biriktiğinde oluşur. Hamilelik döneminde anne kilo aldığında cilt altındaki yağ hücreleri büyür. Cildi yağa bağlayan kolajen lifleri ya gerilir ya da parçalanabilir. Bu, yağ hücrelerinin dışarı çıkmasına ve görünür hale gelmesine izin verir. Bu cilde gamzeli bir görünüm verir. Bazen portakal kabuğu etkisi veya klasik süzme peynir görünümü olarak tanımlanır.Selülit çoğunlukla kalçalarda, uyluklarda ve kalçalarda görülür, ancak dizlerde, karında ve üst kollarınızın altında da ortaya çıkabilir. Hamilelik sırasında alınan kilo selüliti daha belirgin hale getirebileceğinden, hamilelik selülitin daha kötü görünmesine neden olabilir.
Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz…
1. Hamilelikte Selülitin Nedenleri
1.1. Yaş
1.2. Kilo Alımı
1.3. Hormonal Değişiklikler
1.4. Hamilelik Hormonları
1.5. Su Tutma
1.6. Kötü Beslenme, Kötü Kan Dolaşımı ve Yetersiz Egzersiz
2. Hamilelikte Selülit Azaltmak İçin Bazı Tedavi Yöntemleri
2.1. Öğütülmüş Kahve
2.2. Cilt Fırçalama ve Masaj
3.Hamilelikte Selülit Nasıl Önlenir?
Hamilelikte selülit oluşumuna katkıda bulunan birçok faktör vardır. Bazı faktörler kontrolümüz dışındadır ve onlar hakkında hiçbir şey yapamazsınız. Ancak hamilelikte selülit oluşumunu önlemek için alabileceğiniz birkaç önlem var. Onlardan bazıları:
- Selülit oluşumundan kısmen sorumlu olan gıdaların alımını azaltın. Bu, kızarmış yiyecekleri, gazlı içecekleri, peynirleri , yağlı etleri, turşuları, hazır yiyecekleri, sosisleri, tatlıları ve özellikle içinde krema bulunan çikolata yüklü ürünleri içerir.
- Daha fazla yağsız et, derisiz kümes hayvanları ve balık tüketin. Yapay renk ve tat içeren gıdalardan uzak durun.
- Hamilelik boyunca dengeli bir diyet uygulayın.
- Lif bakımından zengin meyve ve sebzelerin alımını artırın.
- Tam tahılları hamilelik diyetinize dahil edin.
- Alkali açısından zengin meyve ve sebzeler, toksinlerin asidik yapısını dengelemeye ve onları sistemden atmaya yardımcı olur.
- Masaj, selülit oluşum şansını azaltmada önemli bir rol oynar. Bunun nedeni, masajın kan dolaşımını iyileştirmesi ve sistemden toksinlerin salınmasına yol açmasıdır.
- Kan dolaşımına yardımcı olmak için dış basıncın kullanıldığı bir fizyoterapi türü olan pressoterapi, su tutulmasını en aza indirmek için çok iyi bir yöntemdir.
- Hamilelik sırasında sadece kalça ve bacaklara uygulanmasının güvenli olduğunu unutmayın.
- Hamilelik süresi boyunca önerilen kilo alımına bağlı kalmak, selülit oluşum şansını azaltır.
- Sıvı, özellikle su alımını artırmak, selüliti azaltmaya yardımcı olur.
- Doktorunuzun izin verdiği egzersizler ve doğum öncesi yoga, selülit oluşumunu kontrol etmeye yardımcı olur.
- Vücudu günde iki kez nemlendirmek, elastikiyetini artırmaya yardımcı olacak ve bu da selülit oluşumunu kontrol etmeye yardımcı olacaktır.
- İyi haber şu ki, çoğu durumda selülit doğumdan sonra eninde sonunda kaybolacaktır. Ancak herhangi bir tedaviden uzak durmayı unutmayın. Lazer, ısı veya oral ve ayrıca selülit azaltma amaçlı her türlü krem, losyon veya yağ olmasına izin verin. Bunların çoğu sizin ve bebeğiniz için güvenli olmayacaktır.
4. Selülit Hamilelikten Sonra Yok Olur mu?
5. Hamilelik Sonrası Selülit Azaltmaya Yardımcı Olabilecek Yollar
5.1. Cellfina
5.2. Akustik dalga tedavisi
5.3.Cellulaze
5.4. İyonitermi selülit azaltma tedavileri
5.5. Endermologie
Bu kaplıca tedavisi, cildinizi vakum benzeri bir aletle kaldırarak etkilenen bölgeye derinlemesine masaj yapmayı içerir. Bu tedavi birkaç seans gerektirebilir ve sonuçlar yaklaşık 12 ay sürebilir. Bazı morluklara da neden olabilir.
Hamilelikte Selülit Nasıl Önlenir? Bu Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Web Sitemizdeki Diğer Blog Yazılarımızı İnceleyebilirsiniz…
Dikkat !
Önemli not alanı