Cilt Bakım

Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Karanfil Yağı Faydaları

Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Karanfil Yağı Faydaları

  Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Karanfil Yağı Faydaları; Karanfil, zamanımızdan çok önce Çinliler tarafından mutfak ve tıbbi amaçlar için kullanılıyordu. “Serica Ülkesi”ne (Çin) giden “baharat yolu”, onu, genellikle gamlı olan yenilebilir et yapan Romalılara tanıttı. Plinys, karanfil ve biberleri “sadece acılarıyla çekici buldukları” için eleştirdi. Yunan doktor Askesios aynı fikirde değildi: “Karanfil yağı, sindirime önemli ölçüde yardımcı olan hoş bir kokuya sahiptir.” Karanfil ağacı Avrupa’ya Araplar tarafından tanıtıldı, ancak Moluccas’ı 1424’te tekele sahip olan Portekizliler keşfetti. Ile de France’ın yöneticisi, şimdi Mauritius, bazı bitkiler satın aldı ve onları önce adasında, sonra Antiller’de iklimlendirdi. Karanfil kullanımı genellikle küstah bir lüksün tezahürü olarak kabul edildi: Dante, Cehennem’inde Sienese’yi “karanfil ile baharatlamanın pahalı alışkanlığını” eleştirdi. Tüm dünyada karanfil nefesi iyileştirmek ve diş enfeksiyonlarını önlemek için çiğnenmektedir.

Bu yazıda, bu yağın potansiyel faydalarına ve onu evde nasıl kullanabileceğinize daha yakından bakacağız. Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz..

DİP NOT!

  Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Karanfil Yağı Faydaları araştırmacılar karanfil yağının meme, servikal ve kolon kanseri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere birçok kanser hücre hattının büyümesini durdurduğunu buldu. Karanfil özü ayrıca bir kolon kanseri hücre hattında hücre ölümünü arttırdı ve hücre bölünmesini bozdu.

  Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Karanfil Yağı Faydaları Karanfil yağı, karanfil ağaçlarından elde edilen esansiyel bir yağdır. Syzygium aromaticum olarak bilinen karanfil ağacının anavatanı Güneydoğu Asya’dır, ancak bugün başka yerlerde de büyüdüğünü görebilirsiniz. Karanfil yağı, karanfil ağacından toplanan kurutulmuş çiçek tomurcuklarının damıtılmasıyla üretilir. Ağacın gövde ve yapraklar gibi diğer kısımları da kullanılabilir. Renkleri renksizden açık sarıya kadar değişen, güçlü, baharatlı bir aromaya sahip olan karanfil yağı yüzyıllardır çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır. Karanfil esansiyel yağı, antiviral, antibakteriyel, anti-parazit, analjezik ve anti-inflamatuardır. Aynı zamanda güçlü bir anesteziktir, diş ağrılarına karşı harikadır. Karanfilin içerdiği öjenol diş anestezisinde kullanılır, bu yüzden kokusu hemen dişçi koltuğunu düşündürür! Sindirimi kolaylaştırır, bakteriyel ishal ve kabızlıkla savaşır, fiziksel ve zihinsel yorgunluğu giderir. 

  Karanfil yağı geleneksel olarak aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılmıştır:

  • Bakterileri öldürmeye yardımcı olmak için bir antimikrobiyal olarak
  • Diş ağrısıve kas ağrısı gibi durumlar için ağrı kesici olarak
  • Sindirim rahatsızlığı için
  • Öksürükve astım gibi solunum rahatsızlıklarını gidermek için

Karanfil yağında birçok farklı kimyasal tanımlanmış olsa da, öjenol adı verilen bir bileşik birincil bileşenlerden biridir. Birçok uçucu yağ gibi , araştırmacılar da karanfil yağı ve bileşenlerinin potansiyel sağlık yararlarını değerlendirmek için çalışıyorlar. Şimdi bazı araştırmaların şu ana kadar söylediklerine daha derin bir dalış yapalım.

  • 2012’de yapılan bir çalışmada, araştırmacılar karanfil yağının sıvı kültürde ve biyofilmde stafil bakteri hücrelerini öldürme yeteneğine sahip olduğunu buldular. Biyofilm, koruyucu, yapışkan bir film tarafından korunan, birlikte yaşayan bir bakteri topluluğudur.
  • Çoğu antibiyotik, biyofilme nüfuz etmede ve stafil bakterileri öldürmede etkili değildir, ancak bu çalışmaya göre, karanfil yağı mümkün görünmektedir.
  • 2017 çalışması birkaç uçucu yağın antifungal aktivitesine baktı. Test edilen yağlar arasında, çevresel kökenli bir dizi mantarın büyümesini durdurmada en etkili olanı karanfil yağıydı.
  • 2005 çalışması araştırmacılar karanfil yağının önemli bir bileşeni olan öjenolün Candida albicansmayası üzerindeki etkisini araştırdılar . Bu maya, atlet ayağı, oral pamukçuk ve vajinal mantar enfeksiyonları gibi mantar enfeksiyonlarına neden olabilir.
  • Çalışmanın yazarlarına göre, öjenol hem kültürde hem de sıçan modelinde mayayı öldürme yeteneğine sahipti.
  • 2018 çalışması uçucu yağların pnömoni ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan çeşitli bakteriler üzerindeki etkisine baktı.
  • Etkileri test edilen antibiyotiklerden daha düşük olmasına rağmen, karanfil yağı sıvı kültüre eklendiğinde veya buhar olarak verildiğinde antibakteriyel aktiviteye sahipti.

 

  • 2012 yılında araştırmacılar karanfil yağının elma suyu gibi asitli içeceklerle dişlerin diş erozyonu üzerindeki etkisini araştırdı. Dişlerin diş aşınması boşluklara yol açabilir .
  • Çalışmaya göre, karanfil yağı ve molekülleri diş erozyonunu önlemede etkiliydi ve yazarları karanfil yağının boşlukları önlemede florüre benzer şekilde çalışabileceğine inanmalarına yol açtı.
  • 2016 çalışması ağız boşluğuna neden olan organizmalara karşı ne kadar etkili olduklarını görmek için 10 doğal bitki ürününü test etti. Karanfil yağının çürüğe neden olan organizmaları önlemede en etkili olduğu bulundu.
  • 2006 çalışması kaynak karanfil jeli ve benzokaininağrı giderici özelliğini karşılaştırdı .
  • Araştırmacılar, karanfil yağı veya benzokain ile test edilen katılımcıların, plasebo grubundan önemli ölçüde daha düşük ağrı skorlarına sahip olduğunu buldu. Bu, çalışmanın yazarlarının karanfil yağının topikal bir anestezik olarak etkili olabileceğine inanmalarına neden oldu.
  • 2017 yılında, araştırmacılar Cilde uygulandığında kronik kaşıntı üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını görmek için test edilmiş karanfil yağı. Çalışma, petrol yağına kıyasla karanfil yağının kaşıntıyı önemli ölçüde azalttığını buldu.
  • 2007’den çalışma Anal fissürlerin tedavisinde karanfil yağı kreminin topikal kullanımını dışkı yumuşatıcılar ve lignokain kremiyle karşılaştırdı. 3 ay sonra, araştırmacılar karanfil yağı grubundaki insanların yüzde 60’ında iyileşme kaydetti, bu oran dışkı yumuşatıcılar ve lignokain grubunda sadece yüzde 12’ydi.

2. Karanfil Yağı Cilde Faydaları

  Sivilce ve izlerden uzak durma mücadelesi, dünyadaki çoğu kadının en büyük endişelerinden biridir. Genellikle pahalı kozmetik ürünler satın almak, çeşitli salon bakımları yapmak gibi basit çözümler ararız ya da inatçı sivilcelerden kurtulmak için ilaçlara gideriz. Denediğimiz hızlı çözümler ne olursa olsun, sivilceleri iyileştirmenin en iyi yolu doğal yollardan geçmektir! Kusursuz bir cilde sahip olma arzusu, cildimizle ilgili birçok deney yapmamıza neden oluyor ve bu durum aslında durumu daha da kötüleştiriyor. Yüzünüzü çok fazla kimyasalla köpürtmek cildinize zarar verebilir, bu nedenle tek bir cilt bakım rutinine bağlı kalmaya çalışın ve mümkün olduğunca organik, kimyasal içermeyen ürünler kullanın. Ayurveda kitaplarına göre, mutfağınızda kolayca bulunabilen bazı malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz çok sayıda doğal ilaç var. 

 Karanfil veya laung, antioksidanlar ve antibakteriyel özellikler açısından zengin olan böyle bir baharattır. Bu yağ, uçuk sarı bir renk tonuna sahip olan tropikal karanfil bitkisinin çiçeklerinden elde edilir. Karanfil yağı güçlü bir aromaya sahiptir ve hassas cilde sahip kişiler için tahriş edici olabilir. Bol iyileştirici özelliklerle zenginleştirilmiş karanfil yağının bazı şaşırtıcı cilt faydaları vardır. Bu yağ, kızarıklık, ağrı, leke ve izleri azaltmanın yanı sıra mevcut sivilceyi önlemeye ve temizlemeye yardımcı olur. Gözeneklerden kirlerin çıkarılmasına yardımcı olur, böylece gelecekteki kırılmaları önler. Ayrıca ciltte alerji ve bakteri üremesini önleyerek sağlıklı görünen bir cilt elde edilmesine yardımcı olur. Bu sihirli yağ, sivilce sorunlarınızı çözmenin yanı sıra erken yaşlanma belirtilerini önlemede harikalar yaratabilir ve aynı zamanda eşit bir cilt tonu elde etmenize yardımcı olur. 

Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Karanfil Yağı Faydaları
Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Karanfil Yağı Faydaları

2.1. Akne ve Sivilce Tedavisi

  Karanfil, antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı akne ve sivilcelerin tedavisinde yardımcı olur.Unutmayın, karanfil yağı çok güçlüdür ve seyreltilmeden kullanıldığında yanıklara neden olabilir. Bu nedenle, faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için başka bir taşıyıcı yağ ile seyreltin.

  • Bir çay kaşığı karanfil yağını balla karıştırın ve sivilceli bölgeye uygulayın.
  • Göz bölgesine yakın uygularken dikkatli olun.
  • Kuruduktan sonra soğuk suyla yıkayın.
  • Akne kaybolana kadar bu solüsyonu günde iki kez uygulayın.

2.2. Maya Enfeksiyonlarıyla Savaşmak İçin

  Karanfil yağı ayrıca maya enfeksiyonlarının tedavisinde de yardımcı olur. Etkilenen bölgeyi seyreltilmiş karanfil yağı ile durulamanın maya enfeksiyonlarıyla savaşmaya yardımcı olduğu bulunmuştur. Karanfil yağı konsantre halinde cilde zarar verebileceğinden seyreltilmelidir. Ayrıca hindistancevizi yağı ile seyreltilmiş karanfil yağının ağızda uygulanmasının ağızda maya enfeksiyonlarıyla mücadelede yardımcı olduğu bulunmuştur. Ağızdan uygulama yapılırken yutulmaması gerektiği için özen gösterilmelidir.

  ! Seyreltilmemiş ve çok miktarda karanfil yağının yutulması sağlığa zararlıdır.

2.3. Akne İzlerinin Tedavisi

  Bazen sivilce izleri geride bırakır. Karanfil, sivilce ve sivilce tedavisinin yanı sıra sivilce izlerinin tedavisinde de yardımcı olur.

  • 1 çay kaşığı hindistancevizi yağını 2 ila 3 damla karanfil yağı ile karıştırın.
  • Sivilce izlerine uygulayın ve bir gece bekletin.
  • Göz bölgesine yakın uygularken dikkatli olun.
  • Sabah yüzünüzü yıkayın.
  • Bu işlemi sadece sivilce izlerini azaltmak için değil aynı zamanda sivilceleri önlemek için günlük olarak yapın.

2.4. Yaşlanma Karşıtı Faydaları

  Karanfil oldukça güçlü bir antioksidan olduğundan, erken yaşlanmayı önleyen cildin kolajen seviyesinin korunmasına yardımcı olur ve karanfil yağının cilt bakımı için en büyük faydalarından biridir. Aynı zamanda anti-inflamatuar özellikler gösterir ve böylece yaşlanma karşıtı faydaları destekler. 

3. Karanfil Yağı Zararları

  Karanfil yağının tadı doğal olarak hoş değildir. Herhangi birini yutmaktan kaçının. Karanfil yağı yutmak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli yan etkilere yol açabilir:

  • nefes alma zorlukları
  • burnunuzda ve boğazınızda yanma
  • mide bulantısı
  • ishal

  Karanfil yağı yaygın olarak diş ağrısı için kabul edilebilir bir alternatif tedavi olarak görülse de, ana akım tıp doktorları tarafından geniş çapta desteklenmemektedir. Karanfil yağının diş ağrısını gidermek için kullanılmasıyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa diş hekiminizle konuşun.

4. Karanfil Yağı Fiyatı

  Karanfil yağı, doğal bir anestezik olan aktif bileşen öjenol içerir. Eugenol ayrıca doğal anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Etkilenen bölgedeki şişliği ve tahrişi azaltabilir. Daha fazla bilgi almak için WhatsApp hattımıza danışabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir