Vücut Bakım

En İyi Çatlak Kremi Hangisi, Cilt Çatlakları Nasıl Giderilir?

En İyi Çatlak Kremi Hangisi, Cilt Çatlakları Nasıl Giderilir?

En İyi Çatlak Kremi Hangisi cilt çatlakları nasıl giderilir? Cilt çatlakları birçok kişinin karşılaştığı bir sorundur ve meydana gelmesinin birkaç sebebi vardır. Cilt çatlaklarınızı tedavi etmek için en iyi yöntemi bulmak, genelde sebebi tanımlamayı, ardından da sorunu uygun biçimde geçirmeyi içerir. Çatlaklar , kilo alımından veya büyümesinden dolayı cildinizde görünen renkli çizgiler veya çizgilerdir. Esasen derideki yırtıklardır, ancak bir sağlık sorununun göstergesi değildirler. Çatlaklar genellikle kırmızı veya mor izler olarak başlar ve zamanla yavaş yavaş beyaz veya gümüş rengine döner. Renkteki fark, işaretlerin ne kadar eski olduğunu ayırt eder. Hiçbir zaman tamamen kaybolmasalar da, tedavi izlerinizin rengini açabilir ve küçültebilir. Diğer durumlarda, çatlaklar kendi kendine kaybolur. Yeni oluşmuş, kırmızı renkli çatlakların tedavisi daha kolaydır. Deri altında kan damarları bulunduğu için kırmızı renkli olarak ortaya çıkarlar. İşleyen kan damarlarının varlığı, kırmızı çatlakların tedaviye daha duyarlı olmasını sağlar. Beyaz çatlaklar daha eskidir ve tedavisi daha zordur. Zamanla, kan damarlarınız daralacak ve kolajen üretimini uyarmayı zorlaştıracaktır. Tedavi sonuçları, kırmızı çatlak izlerine karşı daha uzun sürer, ancak bunların daha doğal ve daha hızlı bir şekilde tedavi olmasına yardımcı olacak seçenekler mevcuttur.

 Daha detaylı bilgi almak için web sitemizden diğer yazılarımıza göz atabilir, ürünlerimizi inceleyebilir veya Whatsapp hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

Çatlamış cilde genellikle diğer kuru cilt semptomları eşlik eder ve bir semptom sıklıkla diğerine yol açar. Örneğin, kuruluk pullanmalara neden olabilir, pullanma kaşıntıya neden olabilir, kaşıntı kaşınmaya neden olabilir, kaşıma iltihaplanmaya ve çatlaklara dönüşebilen küçük yırtılmalara neden olabilir ve bunlar daha fazla tahrişe neden olabilir. Kuru, yaralanmış veya çatlamış cildi derhal ve özenle tedavi etmek bu döngünün kırılmasına yardımcı olabilir.

1. Cilt Çatlağını Tanımlamak

 En iyi çatlak kremi hangisi, cilt çatlakları nasıl giderilir? Cilt çatlağı genelde kuru cildin bir belirtisidir. Cilt, nemin yetersiz kalmasından ve esnekliğini yitirmesinden dolayı küçük küçük yırtıklar oluşacak kadar sertleşip pul olduğunda meydana gelir. Bu küçük çatlaklar baskı altında (baskı veya hareketten meydana gelen esneme ve bükülmeyle) büyür, cildin daha derin katmanlarına uzanan yarıklar haline gelir. Cilt çatlakları, ciltte tam olarak iyileşmeyen, iyileşmek yerine sertleşen ve kuru ciltte oluşabilecek yarıklar gibi yarıklar ortaya çıkarabilecek kesikler ve sıyrıklardan da meydana gelebilir.

2. Cilt Çatlaklarının Sebepleri

 Cilt çatlaklarınıza yönelik yapabileceğiniz ilk şey kaynağını ortaya çıkarmaktır. Kesikler ve çizikler gibi şeyleri her zaman önleyemesek de kuru cildi önlemek için alabileceğimiz önlemler vardır.

2.1. Mevsimsel değişiklik

 Cilt çatlakları ve topuk çatlağı kış aylarıyla yakından ilişkilidir. Çünkü kuru hava cildinizden, bütün vücudunuzdan ve de ayaklarınızdan nemi alır götürür.

2.2. Duş Almak

 Uzun sıcak banyolar da cildinizdeki doğal yağları yıkayıp atar. Bu yağlar nemi hapsetmek ve cildinizin kuruyup çatlamasını önlemek için gereklidir. Banyodansa duşu tercih etmeniz ve birkaç dakikayla sınırlı tutmanız önerilir. Sonradan ayaklarınızı ovuşturmaktan da kaçınabilirsiniz çünkü bu, yağları daha da ortadan kaldırır, ayaklarınızı havluyla hafif hafif silerek kurutun, ardından günlük bir nemlendirici kullanın.

2.3. Sert Sabunlar

 Sıcak su gibi sabunlar da cildinizden yararlı yağları söküp atabilir. Ayaklarınızı sert sabunlarla kuvvetli bir şekilde yıkamak cazip olabilir, özellikle de ayak kokusuyla savaşmak gerekliyken (bunun için özel ürünler var). Cilt çatlakları ayaklarınıza iyi baktığınızda ve cildinizin doğal korumasını muhafaza eden ürünler kullanılarak önlenebilir.

3. Cilt Çatlaklarını Gidermek

En İyi Çatlak Kremi Hangisi, Cilt Çatlakları Nasıl Giderilir
En İyi Çatlak Kremi Hangisi, Cilt Çatlakları Nasıl Giderilir
 Cilt çatlaklarından şikayetçiyseniz Scholl Topuk Çatlağı Kremi gibi bir özel bir ürün kullanarak vücudunuzun doğal yenilenme ve tamir sürecini hızlandırabilirsiniz. Kremi günde iki kere kuru cilde uygulayın, üç gün içerisinde değişimi fark etmeniz mümkün. Bakımınıza mümkün olduğunca çabuk bir şekilde başlamanız önemli çünkü cilt ve topuklar zamanla daha kötü ve acılı hale gelebilen sorunlardır. Scholl Topuk Çatlağı Kremi, topuk kanamaya başladıysa, ilhitaplandıysa kullanılmamalıdır ve bir sağlık uzmanından tavsiye alınmalıdır. Ayaklarınızda çatlak cilt sorunlarını önlemeniz için düzenli olarak nemlendirici krem kullanmanız ve sert deriyi törpülemeniz önerilir.

4. Cilt Çatlakları Nasıl Giderilir?

 Cilt çatlakları nasıl giderilir? Birçok insanın şikayetçi olduğu bu durumun en temel çözüm yöntemlerini aşağıda sizler için sıraladık;

4.1. Peeling Yapmak

 Beyaz çatlakları tedavi etmenin basit bir yolu düzenli peeling yapmaktır. Bu, fazla ölü deriyi vücudunuzdan ve yeni deriyi çatlaklarınızdan arındırır. Diğer tedavi yöntemleriyle birlikte peeling yapmak da sonuçlarınızı iyileştirebilir. Ölü deriyi çatlaklarınızdan çıkarmak, diğer cilt tedavilerinin daha derine nüfuz etmesini ve daha hızlı çalışmasını sağlar.

4.2.Topikal Tedaviler

 Beyaz çatlakların görünümünü azaltmak için topikal kremler ve merhemler daha uygun maliyetli yöntemlerdir. Bazı kremler reçetesiz satılırken bazıları doktor tarafından reçete edilir. Düzenli olarak uygulanan topikal kremler çatlakların tonunu hafifletebilir ancak bunları tamamen ortadan kaldırmayabilir. Herhangi bir topikal tedaviyi kullanmadan önce, risklerinizi doktorunuzla tartışın. Bazı kremler alerjik reaksiyonu tetikleyebilir veya durumunuzu tedavi edecek kadar güçlü olmayabilir.

4.3. Mikrodermabrazyon

 Mikrodermabrazyon , beyaz çatlakların görünümünü azaltmak için ağrısız bir işlemdir. Bu prosedür cildin üst tabakasını hedefler ve cildi kollajen ve elastin liflerini sıkılaştırması için uyararak çalışır. İşlemde, etkilenen bölgeye minik peeling kristalleri püskürtülür veya bölgeye özel uçlu bir çubuk sürülür. Asa benzeri bir cihaz kullanılarak, kristaller epidermis tabakasından ölü deri alınarak nazikçe çıkarılır. Etkili sonuçlar için mikrodermabrazyonun belirli bir süre boyunca tekrarlanması gerekir.

 İşlemden sonra cildiniz gergin ve kuru olabilir. Pul pul dökülmeden sonra cildinizde biraz kızarıklık olabilir. Cildinizin iyileşmesi genellikle 24 saat sürer. Etkili olmasına rağmen, bu prosedürün çatlakları tamamen ortadan kaldırması garanti edilmez. Çatlaklarınızın şiddeti sonuçlarınızı etkileyecektir.

4.4. Mikroiğneleme

 Mikro iğneleme, cildinizin çatlakların oluştuğu orta tabakası olan dermisi hedefler. Bu prosedürde, kolajen üretimini tetiklemek için cildinize küçük iğneler batırılır. Artan kolajen ve elastin, cildinizin görünümünü iyileştirebilen ve çatlakları azaltabilen cilt yenilenmesini destekler .  Çatlakları etkili bir şekilde tedavi etmek için, bir ay boyunca birden fazla tedaviye katılmanız gerekir. Mikroiğneleme özellikle koyu tenli hastalarda çatlakları azaltmak için etkili bir tedavidir.

4.5. Lazer Tedavisi

 Lazer tedavisi , beyaz çatlakları gidermek için yaygın bir tedavi seçeneğidir. İşlemde lazerler cilde nüfuz ederek rejenerasyonu tetikler. Bu, çatlaklarınızın etrafındaki dokuları daha hızlı iyileşmesi için uyarır. Lazer tedavisi, cildinizdeki pigment hücrelerini aktive ederek etkilenen bölgede melanin üretimini uyarır. Bu, çatlaklarınızın normal cilt tonunuzla uyum sağlamasına neden olur. Etkili olmasına rağmen, lazer tedavisi sonuçları fark etmek için birden fazla seans gerektirir. Çatlakları ve diğer cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılan bir dizi farklı lazer tedavisi vardır.

4.6. Kozmetik Cerrahi

 Diğer tedaviler başarısız olursa, estetik cerrahi bir seçenektir. Bu pahalı, ancak etkili seçenek, vücudunuzdaki beyaz çatlakları kalıcı olarak kaldırabilir. Bununla birlikte, ameliyatın kendi yara izlerini bırakabileceğini anlamak önemlidir.

 Tıbbi olarak abdominoplasti olarak bilinen karın germe , sadece çatlakları gidermekle kalmayıp aynı zamanda karnınızdaki fazla deri ve yağı da alan kozmetik bir işlemdir. Bu prosedür cilde ve karına daha düz ve daha sıkı bir görünüm kazandırır. Bununla birlikte, cerrahi bir prosedür bir takım sağlık riskleri ile birlikte gelir. Bu tedaviye başlamadan önce seçeneklerinizi doktorunuzla tartışın.

5. En İyi Çatlak Kremi Hangisi?

 En iyi çatlak kremi hangisi,cilt çatlakları nasıl giderilir? Sorusunun cevabını arıyorsanız aşağıda sizler için hazırladığımız kremlere göz atabilirsiniz;

5.1. Versed Sert Deri Retinol Vücut Losyonu

 Zamanla yeni, biraz daha kalın bir cilt oluşturmak için kolajen üretiminizi uyaran retinol katkılı bir losyon kullanmanızı öneririz. Bu losyonun cildinize yan etkisi yoktur ve tedavi için uygundur. Versed vücut losyonu, kaşıntıyı gidermek için besleyici kakao yağı ve skualen kullanır.

5.2. Medpride Silikon Jel Bant Rulosu

 Dokuyu pürüzsüzleştirme yeteneği sayesinde, çatlakların görünümünü en aza indirmek için harika bir bileşen olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda yara izlerinden kurtulmak için harika çalışan ve ameliyat sonrası  izleri azaltan bu bant, süper hafiftir ve yağlı değildir. Özellikle uzun zaman kullanıldığında etkilidir.  Bu bandı  yedi gün boyunca temiz, kuru cildinize yapıştırın ve ardından sekizinci günden sonraki 24 saat boyunca çıkarın. Sonuçları görmeye başlayana kadar işlemi üç ila altı ay boyunca tekrarlayın!

5.3. Vücut Fırçası

 Pul pul dökülme çatlaklarınızın kaybolmasını sağlamayacak. Ancak, ölü deri hücrelerini gevşetmeye ve kaldırmaya yardımcı olduğu için retinol kremlerinin daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Kuru fırçalama, yani duşa girmeden önce tamamen kuru olan cildinizi nazikçe fırçalamak, normal cilt tipleri için harika bir seçenektir. Hassas cildiniz ve egzamanız varsa, kesinlikle kullanmamanız önerilir

5.4. Benton Aloe Propolis Yatıştırıcı Jel

 Aloe veranın uzun süreli doğal cilt bakımı faydaları geçmişi onu çatlakların tedavisi için potansiyel olarak harika bir kaynak haline getirir. Çatlakları gerçekten geçirip geçirmeyeceğini kanıtlayabilecek hiçbir bilimsel kanıt olmamasına rağmen, bölgeyi yatıştırmaya kesinlikle yardımcı olacaktır. Gerçekten iyi bir tedavi istiyorsanız, aloe’nizi doğrudan kaynağından alın!

6. Cilt Çatlakları İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

  •  Argan yağı: E Vitamini ile zenginleştirilmiş Argan yağı cildin elastikiyetini arttırır ve çatlaklara sürmek çatlamış dokuları yavaş yavaş iyileştirebilir ve izlerin solmasına neden olabilir.
  • Limon Suyu: Limon suyu, doğal ağartma özellikleriyle bilinir, bu nedenle görünürlüğü etkili bir şekilde azaltmaya yardımcı olur. Sonuçları görmek için günlük taze limon suyu kullanın veya sadece dilimlenmiş bir limon dilimini izlerinize sürün.
  • Yumurta Akı: Proteinler ve amino asitler açısından zengin olan yumurta akı , cilt için süper bir besindir. Çatlaklara uygulandığında yumurta akı, cildi sıkılaştırırken izlerin hafifletilmesine yardımcı olur .
  •  Patates suyu: Patates, nişasta ve diğer cilt aydınlatma enzimlerini içerir, bu nedenle genellikle ciltteki koyu halkaları , lekeleri ve lekeleri hafifletmek için kullanılırlar. Cildi beyazlatır ve düzenli olarak uygulandığında çatlakların görünürlüğünü etkili bir şekilde azaltır .

7. Deri Çatlağı Oluşumu Önlenebilir mi?

 Cildinize ve genel sağlığınıza dikkat ederek bazı cilt çatlakları önlenebilir. İşte çatlamış cildi önlemek için bazı ipuçları:

  • Genellikle kuru olan alanları nemlendirin.
  • Soğuk havalarda daha yoğun bir nemlendirici kullanın.
  • Nemi hapsetmek ve soğuk hava veya kuru havaya karşı bir bariyer olarak vazelin kullanın.
  • Kimyasal tahriş edici maddelere veya sert hava koşullarına maruz kaldığında eldiven ve diğer koruyucu giysiler giyin.
  • Islak veya terli giysilerinizi mümkün olan en kısa sürede değiştirin.
  • Kuru aylarda iç mekan havasını nemlendirmek için bir nemlendirici kullanın.
  • Diyabet gibi diğer tıbbi durumları kontrol altında tutmak için doktorunuzla birlikte çalışın.
Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir