Ürtikere İyi Gelen Bitkisel Yollar, Ürtikere Hangi Krem İyi Gelir? (Kurdeşen); Bir kişinin cildinin yüzeyinde görünen kaşıntılı, bazen topaklı bir döküntüdür. İlaçlar ve ev ilaçları genellikle kurdeşenleri etkili bir şekilde tedavi edebilir ve semptomları hızla azaltabilir. Kurdeşen yoğun kaşıntılı, renksiz, kabarık cilt bölgeleridir. Vücudun herhangi bir yerinde oluşabilirler. Kurdeşenlerin genellikle hem alerjik hem de alerjik olmayan bir tetikleyicisi vardır. Kurdeşen belirtileri çok rahatsız edici olsa da, tedavi etmenin, yatıştırmanın ve onlardan kurtulmanın birçok yolu vardır.
Bu yazıda, insanların evde kurdeşenleri nasıl tedavi edebileceğini, bitkisel çözüm yollarını ve hangi kremler kullanılmalı hakkında bilgi veriyoruz Daha detaylı bilgi almak için web sitemizden diğer yazılarımıza göz atabilir veya ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.
1. Ürtikere Yakalananlar Ne Yapmalı ? (Kurdeşen)
2. Ürtikere Hangi Krem İyi Gelir? (Kurdeşen)
2.1. Reçetesiz Satılan Kremler
2.1.2. Difenhidramin (Benadryl)
2.1.3. Feksofenadin (Allegra), Loratadin (Claritin) ve Setirizin (Zyrtec)
2.2.3. Lökotrien Reseptör Antagonistleri
3. Ürtikere İyi Gelen Bitkisel Yollar
3.1. Hindistan Cevizi Yağı ile Masaj Yapın
3.3. Isırgan Yaprağı Kullanmayı Deneyin
3.4. Fesleğen Yaprağı Kullanın
DİP NOT!
Kurdeşen, büyük veya küçük olabilen kabarık, kaşıntılı şişliklerdir. Kırmızı renkte veya cildinizle aynı renkte olabilirler. Ayrıca hızlı bir şekilde gelip gidebilirler veya uzun sürebilirler. Kurdeşen, vücudun her yerinde veya sadece bir veya iki lokalize bölgede meydana gelebilir. Ürtiker hastalığı tedavisi uygulamadan önce ön teşhis için ürtikerin ne olduğunu tam olarak bilmek gerekir. Sizler için hazırladığımız ürtiker hastalığı nedir? yazısına göz atmanız sizlere fayda sağlayacaktır. Ürtiker hastalığı her yaştan insanda görülebilir. Bebeklerde görülen ürtiker hastalığının nasıl geçtiğini anlattığımız yazıyı inceleyerek bebeğinizi bu durumdan kurtarabilirsiniz.
Kurdeşenleri teşhis etmek ve bir tedavi planı yapmak için, doktorun öncelikle sorunun akut mu yoksa kronik mi olduğunu belirlemesi gerekir. Bu sorunlar göz önünde bulundurularak, ilgili hekim tarafından sizlere reçete edilir.
İlk olarak, dermatolog etkilenen bölgeleri inceler. Ardından, tetikleyiciyi tanımlamaya çalışır.
Doktorunuz size şu soruları sorabilir:
- Döküntü ne zaman ve nerede başladı ?
- Lateks eldivenler, kimyasallar veya böcek ısırığı gibi olası tetikleyicilere maruz kalındı mı?
- Bitkisel takviyeler de dahil olmak üzere mevcut ilaçlar kullanıldı mı?
- Tıbbi geçmişiniz hakkında sorular sorabilir.
- Ailede kurdeşen olup olmadığını sorabilir.
Çoğu zaman, tetikleyici belirsizdir. Muhtemel bir tetikleyici varsa, doktor kişiyi bir alerji kliniğine yönlendirebilir. Bir gıda alerjisinden şüphelenirlerse, bir gıda günlüğü tutmayı önerebilirler.
Bir alerji kliniğinde bir uzman, kimyasallar, toz akarları veya belirli gıdalar gibi belirli maddelere karşı alerji olup olmadığını öğrenmek için bir deri testi yapabilir. Bununla birlikte, bir doktor genellikle tek bir kovan dönemi için kapsamlı alerji testi önermez.

Çoğu kovan vakası 6 hafta sonra düzelir, ancak daha uzun süre ısrarcı olabilirler. Bu durum kronik ürtiker olarak adlandırılır. Bir doktor, altta yatan nedeni belirlemek için kan testleri ve diğer testleri önerebilir, ancak nedeni tam olarak belirlemek her zaman mümkün değildir.
Kronik ürtikerin bir alerjiden veya tahriş edici bir maddeyle temastan kaynaklanma olasılığı düşüktür, bu nedenle doktor muhtemelen bir deri testi önermeyecektir.
2. Ürtikere Hangi Krem İyi Gelir? (Kurdeşen)
Ürtikere İyi Gelen Bitkisel Yollar, Ürtikere Hangi Krem İyi Gelir? (Kurdeşen) Ürtiker ülkemizde de çokça görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın önüne geçebilmek için ve sizlerin sağlıklı bir yaşam sürmeniz için, bir takım arge ve araştırmalar yaptık. Ürtikere iyi gelen reçeteli ve reçetesiz kremleri sizler için aşağıda sıraladık.
2.1. Reçetesiz Satılan Kremler
Evde ve doğal ilaçlar kovanlarınıza yardımcı olmak için yeterli değilse, reçetesiz tedaviler en iyi seçeneğiniz olabilir. Reçetesiz krem seçenekleri sadece kaşıntı ve tahrişi gidermekle kalmaz, aynı zamanda kovanların ortaya çıkmasına neden olan vücudunuzun histamin tepkisini de hedefleyebilir.
2.1.1. Kalamin Losyonu
Kalamin içeren ürünler cildinizi soğutarak kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. kalamin losyonunu cildinize şu şekilde uygulayabilirsiniz:
- Losyonu kullanmadan önce kabı sallayarak karıştırdığınızdan emin olun.
- Bir pamuklu ped veya bez üzerine biraz kalamin losyonu koyun.
- Pedi veya bezi doğrudan kovanlara uygulayın ve kurumasını bekleyin.
Kurdeşenleri gerektiği gibi kalamin losyonu ile tedavi edebilirsiniz
2.1.2. Difenhidramin (Benadryl)
Bu oral antihistamin, içten dışa doğru çalışarak döküntü ve kaşıntı gibi diğer semptomları azaltabilir. Paket üzerindeki dozaj talimatlarına uyduğunuzdan emin olun. Benadryl etkisi genellikle bir saat içinde başlar ve aynı gün semptomlarda azalma görmeniz gerekir. Benadryl uyuşukluğa neden olabilir.
2.1.3. Feksofenadin (Allegra), Loratadin (Claritin) ve Setirizin (Zyrtec)
Bu antihistaminikler tipik olarak uzun süreli rahatlama sağlamak için 12 veya 24 saatlik formüllerde gelir. Ayrıca difenhidraminden daha az uyuşukluğa neden olurlar. Kurdeşenleri etkili bir şekilde tedavi etmek için dozu ayarlamanız gerekebilir, bu nedenle doktorunuz veya eczacınızla konuşun. Ne kadar ve ne sıklıkla almanız gerektiği konusunda size tavsiyede bulunabilirler.
2.2. Reçeteli Satılan Kremler
Şiddetli veya kronik kurdeşen yaşıyorsanız, reçeteli ilaçlar gerekli olabilir. Belirtileriniz ve rahatlamayı en iyi nasıl bulabileceğiniz hakkında doktorunuzla konuşun. Yaygın reçete seçenekleri şunları içerir
2.2.1. Prednizon (Deltazon)
Bu kortikosteroid ağızdan alınır. Sadece doktorunuzun önerdiği şekilde kısa bir süre kullanmalısınız. Kortikosteroidlerin, özellikle uzun süre alındığında yan etkileri olabilir. Yan etkiler şunları içerebilir:
- Yüksek kan basıncı
- Yüksek göz basıncı
- Sişme
- Kilo almak
Uzun süreli kullanım şunlara yol açabilir:
- Katarakt
- Yüksek kan şekeri
- Adrenal bezlerden azaltılmış hormon salınımı
- Patojenlere karşı zayıf bağışıklık tepkisi, böylece enfeksiyonları daha kolay alabilirsiniz
- Cilt incelmesi
Yan etkileri azaltmak için oral kortikosteroidleri daha düşük dozda alın ve doktor kontrolünde kortikosteroid kremlere geçiş yapın
2.2.2. Dapson (Aczone)
Bu antibiyotik topikal olarak ve oral bir ilaç olarak mevcuttur. Bu ilaç, kurdeşenlerin neden olduğu iltihabı veya bakteriyel enfeksiyonun neden olduğu diğer cilt durumlarını tedavi edebilir. Reçete edilen tüm antibiyotikleri almak önemlidir.
2.2.3. Lökotrien Reseptör Antagonistleri
Bu nonsteroidal tedavi seçeneği ağızdan alınır. Bu ilaçlar ancak steroid tedavisi ve antihistaminikler tedavi edildikten sonra kullanılmalıdır. Yaygın yan etkiler baş ağrısı, mide rahatsızlığı, öksürük ve düşük ateştir.
2.2.4. Omalizumab (Xolair)
Bu ilaç deri altına enjekte edilmelidir. Bu seçenek, yalnızca kovanlarınız aylarca veya yıllarca sürmüşse kullanılabilir. Yaygın yan etkiler baş ağrısı, baş dönmesi, iç kulak ağrısı ve soğuk algınlığı semptomlarıdır.
3. Ürtikere İyi Gelen Bitkisel Yollar
Ürtikere İyi Gelen Bitkisel Yollar, Ürtikere Hangi Krem İyi Gelir? Kurdeşenlerden kurtulmak için deneyebileceğiniz birkaç basit ev ilaçları:
3.1. Hindistan Cevizi Yağı ile Masaj Yapın
Hindistan cevizi yağı, cildi yatıştırmaya ve kurdeşenlerden kurtulmaya yardımcı olan birçok anti-inflamatuar ve antioksidan özellik içerir. Ayrıca cildi nemlendirir ve cilt tahrişinden kurtulmaya yardımcı olur.
Nasıl kullanılır:
- Nemlendirme kapasitesini artırmak için ½ çay kaşığı hindistancevizi yağı alın veya ½ çay kaşığı zeytinyağı ve ½ çay kaşığı hindistancevizi yağını karıştırın.
- Anında rahatlama için etkilenen bölgeye hafifçe masaj yapın.
3.2. Bal Uygulayın
Bal, güçlü anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı kurdeşen ve alerjik rinit dahil alerjileri tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Cildi yatıştırmaya ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olabilir.
Nasıl kullanılır:
- Bir tatlı kaşığı bal ve biraz tarçın tozunu macun kıvamına getirmek için karıştırın.
- Bu macunu doğrudan etkilenen bölgeye uygulayın.
- Kurumasını bekleyin ve ardından yıkayın.
3.3. Isırgan Yaprağı Kullanmayı Deneyin
Isırgan otu veya ısırgan yaprağı, doğal antihistaminik özellikleri nedeniyle döküntüleri ve diğer alerjileri tedavi etmek için kullanılabilir. Isırgan yaprakları şişliği ve cilt tahrişini azaltmaya yardımcı olur. Isırgan otu özünü ağızdan tüketebilir veya doğrudan kızarıklıklara uygulayabilirsiniz.
Nasıl kullanılır:
- Bir bardak suda ısırgan otu yapraklarını kaynatın.
- Bu çayı süzün ve üzerine bir çay kaşığı bal ekleyin.
- En iyi sonuç için günde bir kez iç.
3.4. Fesleğen Yaprağı Kullanın
Fesleğen, doğal bir histamin engelleyici görevi gören ve kurdeşenleri ve cilt tahrişini azaltan şifalı bir bitkidir. Öjenol, linalool ve rosmarinik asit gibi cildin iyileşmesini hızlandırmaya ve döküntüleri yatıştırmaya yardımcı olan antioksidan ve anti-inflamatuar bileşikler içerir.
Nasıl kullanılır:
- Birkaç fesleğen yaprağı ezin.
- Onlara biraz su ekleyin ve ince bir macun oluşturmak için karıştırın.
- Bu macunu etkilenen bölgeye günde iki kez uygulayın.
3.5. Enfekte Bölgeye Aloe Vera Jeli Sürün
Aloe vera jeli birçok cilt sorununu çözmesiyle bilinir. Döküntülerden ve cilt tahrişinden kurtulmaya yardımcı olabilecek nemlendirici ve serinletici özelliklere sahiptir. Ayrıca cildi yatıştırmaya ve iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olabilecek hyaluronik asit açısından da zengindir.
Aloe yapraklarından taze aloe vera jeli çıkarabilir veya mağazadan satın alınan jeli kullanabilirsiniz.
Nasıl kullanılır:
- Aloe vera jelini doğrudan döküntüye uygulayın.
- Birkaç saat emilmesine izin verin.
- Yapışkanlığı gidermek için su ile durulayın.
- Günde bir kez tekrarlayın.
3.6. Zerdeçal Kullanmayı Deneyin
Zerdeçal, geleneksel olarak birçok doğal ilaçta kullanılan tıbbi ve mutfak amaçlı bir bitkidir. Zerdeçaldaki aktif bileşen olan kurkumin, kızarıklıklardan kurtulabilen iltihap önleyici ve antioksidan bileşikler içerir.
Nasıl kullanılır:
- 1 çay kaşığı zerdeçal 1 bardak suya karıştırın ve bu solüsyonu günde bir kez için.
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu macunu etkilenen bölgeye günde bir kez uygulayın.
Bu yazımızda sizlere Ürtikere İyi Gelen Bitkisel Yollar, Ürtikere Hangi Krem İyi Gelir? (Kurdeşen) hakkında bilgi vermeye çalıştık. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.