Cilt Bakım, Vücut Bakım

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

En İyi Hindistan Cevizi Yağı

   Hindistan cevizi yağı faydaları son birkaç yılda dünya çapında popülerlik kazanmıştır. Saç ürünlerinden gıdalara, güneş kremlerinden deodorantlara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Lezzetli aroması ve uyarlanabilir özellikleri, onu birçok farklı ürüne eklemek için mükemmel bir bileşen haline getirir. Hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi hurma ağaçlarındaki, hindistan cevizinden elde edilir. Hindistan cevizi yağı, hindistancevizi yağı ve sızma hindistan cevizi yağı olmak üzere iki ana türü vardır. Benzer yağ asidi içeriğine sahip olmalarına rağmen, saf hindistancevizi yağı, E Vitamini gibi daha yüksek miktarda besin ve polifenoller (antioksidan özelliklere sahip bitki materyalleri) gibi biyoaktif bileşikler içerir. Hindistan cevizi yağı, sağlığınıza ve iyi bir diyete katkıda bulunabilecek birçok besine sahiptir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu ve bilişsel işlevi , metabolizmayı , saç ve cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek yağ asitleriyle doludur.

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

DİP NOT!

   Hindistan cevizi yağı, hem kozmetik ürünlerinde hem de sofralarda sıkça kullanılıyor. Hindistan cevizi ağacının meyvesinden üretilir. Saça, cilde, sivilcelere ve kirpiğe faydaları oldukça fazladır.

   Hindistan cevizi yağı, kopra adı verilen kurutulmuş hindistan cevizi eti veya taze hindistan cevizi eti preslenerek yapılır. Bunu yapmak için “kuru” veya “ıslak” bir yöntem kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinden elde edilen süt ve yağ preslenir ve ardından yağ çıkarılır. Yağda bulunan ve çoğunlukla doymuş yağlar olan yağlar daha küçük moleküllerden oluştuğu için serin veya oda sıcaklıklarında sert bir dokuya sahiptir. Yaklaşık 78 derece Fahrenheit sıcaklıklarda sıvılaşır. Ayrıca yaklaşık 350 derecelik bir dumanlanma noktasına sahip olması onu sotelenmiş yemekler, soslar ve unlu mamuller için harika bir seçenek haline getirir.

Bu yağ aynı zamanda daha küçük yağ molekülleri nedeniyle cilde kolayca emilir, bu da onu mükemmel bir cilt ve saç derisi nemlendiricisi yapar. Aşağıda sizler için Hindistan cevizi yağı faydalarını sıraladık:

   Hindistan cevizi yağındaki MCT’ler hızlı bir enerji kaynağı sağlar. Uzun zincirli trigliseritleri (LCT’ler) yediğinizde, yağ molekülleri kanınızdan onlara ihtiyacı olan kas veya yağ dokusu gibi dokulara taşınır. Öte yandan, MCT’ler doğrudan karaciğerinize gider ve vücudunuzun tercih ettiği enerji kaynağı olan karbonhidratlarla aynı şekilde hızlı bir enerji kaynağı haline gelir. Aslında, MCT’ler, vücutlarının hızlı bir şekilde emebileceği ve kullanabileceği bir enerji kaynağına ihtiyaç duyan sporcular için spor beslenme ürünlerinde uzun süredir kullanılmaktadır.

    Hindistan cevizi yağı, MCT içeriği, özellikle laurik asit nedeniyle antimikrobiyal ve antifungal özelliklere sahiptir. Laurik asit, hindistancevizi yağındaki MCT’lerin yaklaşık %50’sini oluşturan bir yağ asididir. Araştırmalar, hastalığa neden olan mikroorganizmalara karşı antimikrobiyal etkileri olabileceğini düşündürmektedir.

   Hindistan cevizi yağı da saç hasarına karşı koruma sağlayabilir. Örneğin, bir çalışma, hindistan cevizi yağının saç tellerine derinlemesine nüfuz ettiğinden, onları daha esnek hale getirdiğini ve gerilim altında kırılmalarını önlemek için güçlerini artırdığını belirledi. Benzer şekilde, başka bir çalışma, hindistancevizi yağının saç tellerini beslediğini ve kırılmayı azalttığını, bu da saçı daha da güçlendirdiğini buldu.

   2017 yılı verilerine göre insan derisine hindistancevizi özü uygulamak, koruyucu bariyer işlevlerini geliştirebilir ve iltihap önleyici etkiye sahip olabilir. Bu bulguların tıp için etkileri olabilir, ancak diyet için değil. Bazı gıdalar cilt sağlığını artırmaya yardımcı olabilir.

   2017 yılı verilerine göre insan derisine hindistancevizi özü uygulamak, koruyucu bariyer işlevlerini geliştirebilir ve iltihap önleyici etkiye sahip olabilir. Bu bulguların tıp için etkileri olabilir, ancak diyet için değil. Bazı gıdalar cilt sağlığını artırmaya yardımcı olabilir.

   2017 yılında karaciğer hastalığı olan sıçanlar, hindistancevizi yağı ile veya hindistancevizi yağı olmadan yüksek glikoz diyeti tükettiler. Hindistan cevizi yağı tüketenler, 4 hafta sonra tüketmeyenlere göre daha iyi karaciğer sağlığı ölçümlerine sahipti. Bu, hindistancevizi yağındaki bazı elementlerin karaciğeri korumaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

hindistan cevizi yağı
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

2. Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

   Son yıllarda, hindistan cevizi ve özellikle hindistancevizi yağının popülaritesi, lanse edilen sağlık yararları nedeniyle arttı. Hindistan cevizi yağı trendini körükleyen ünlü onaylar, içeriğin göbek yağını yok etmeye, iştahı frenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp hastalığını önlemeye ve bunama ve Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olduğunu iddia etti. Bir anket, Amerikalıların %72’sinin hindistancevizi yağını “sağlıklı” olarak değerlendirdiğini, ancak beslenme uzmanlarının yalnızca %37’sinin aynı fikirde olduğunu buldu. Hindistan cevizi yağı, ketojenik ve Paleo diyetleri dahil olmak üzere birçok trend diyette popülerdir. 

   Bitki bazlı gıdalara yönelik tüketici talebi arttıkça, hindistancevizi yağı, hafif bir hindistancevizi aromasına sahip zengin tadı nedeniyle popüler bir yağ seçimi haline geldi. Hindistan cevizi yağı %100 yağ olup, %80-90’ı doymuş yağdır . Bu, soğuk veya oda sıcaklıklarında sağlam bir doku verir. Yağ, yağ asitleri adı verilen daha küçük moleküllerden oluşur ve hindistancevizi yağında birkaç tür doymuş yağ asidi vardır. Baskın tip laurik asittir (%47), miristik ve palmitik asitler daha küçük miktarlarda bulunur ve araştırmalarda zararlı LDL seviyelerini yükselttiği gösterilmiştir. Ayrıca eser miktarlarda tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar da bulunur . Hindistan cevizi yağı kolesterol ve lif içermez ve sadece eser miktarda vitamin, mineral ve bitki sterolleri içerir. Bitki sterolleri, kan kolesterolünü taklit eden bir kimyasal yapıya sahiptir ve vücutta kolesterol emilimini engellemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, birkaç yemek kaşığı hindistancevizi yağında bulunan miktar, faydalı bir etki yaratmak için çok küçüktür.

3. Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

   Hindistan cevizi yağı faydalarını saymakla bitmiyor. Saç, cilt ve vücut gibi birçok şey için kullanılır. Ve nedenlerine göre kullanım şekli farklıdır:

3.1. Saç Bakım İçin

  • Parmaklarınıza yaklaşık 1 yemek kaşığı (15 ml) katılaşmış hindistancevizi yağı sürün. Kısa saçlarınız varsa, bu miktarın sadece yarısına ihtiyacınız olabilir. Bu uygulama için bir sağlıklı gıda perakendecisinden organik, sızma, işlenmemiş hindistancevizi yağı satın alın. Hindistan cevizi yağını cam kavanozunda 76 °F’nin (24 °C) altındaki bir sıcaklıkta saklayın; bu onu donmuş formunda tutacaktır.
  • Hindistan cevizi yağını kısık ateşte veya elinizde eritin Küçük bir tencereye sıvı yağı alıp kısık ateşte ocağa alın. Yağı rahatça tutabileceğiniz kadar soğumaya bırakın. Alternatif olarak, saçınıza masaj yaparken az miktarda hindistancevizi yağını elinizde eritebilirsiniz. 
  • Yağı saçınıza bölüm bölüm masaj yapın. Uzun saçlarınız varsa, tarak ve saç tokası ile bölümlere ayırın. Daha sonra parmaklarınızı erimiş yağa daldırın ve parmak uçlarınızı kullanarak her bölümde saç diplerinden uçlarına kadar masaj yapın. Eritilmemiş hindistancevizi yağı kullanıyorsanız, saçınızın üzerinde çalıştığınız bölüme işlemeye yetecek kadar alın, eriyene kadar parmaklarınızın arasında 15-30 saniye ovalayın ve parmak uçlarınızla masaj yapın.
  •  Hindistan cevizi yağını şampuanlamadan önce en az 30 dakika bekleyinMümkünse, hindistancevizi yağını yıkamadan önce en az 2 saat bekleyin; bu, saçınıza emmesi için daha fazla zaman verecektir. Hazır olduğunuzda, saçınızı yıkamak için tipik şampuanınızı kullanın, ardından normal şekilde durulayın ve kurutun. Hindistan cevizi yağını gece boyunca bile tutabilirsiniz. Lekelenmemesi için yastığınıza bir havlu serdiğinizden emin olun. 

3.2. Cildinizi UV Işınlarından Koruyun

   Cildinize uygulandığında, hindistancevizi yağı onu güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından koruyabilir, bu da cilt kanseri riskinizi artırır ve kırışmaya ve kahverengi lekelere neden olur. Aslında, bir çalışma hindistancevizi yağının güneşin UV ışınlarının yaklaşık %20’sini engellediğini buldu. Ancak UV ışınlarının yaklaşık %90’ını engelleyen geleneksel güneş kremi ile aynı korumayı sağlamadığını unutmayın. Başka bir çalışma, hindistancevizi yağının bazı ülkelerde hala minimum tavsiyeden daha düşük olan 7 güneş koruma faktörüne (SPF) sahip olduğunu tahmin ediyor.

3.3. Cildinizi Nemlendirin

   Hindistan cevizi yağı bacaklarınız, kollarınız ve dirsekleriniz için harika bir nemlendiricidir. Yüzünüzde de kullanabilirsiniz ancak bu çok yağlı cilde sahip olanlar için önerilmez. Ayrıca çatlamış topukların onarılmasına da yardımcı olabilir. Yatmadan önce topuklarınıza ince bir kat uygulayın, çorap giyin ve topuklarınız pürüzsüz olana kadar her gece devam edin.

3.4. Lekeleri Çıkarın

   Hindistan cevizi yağı, halı ve mobilyalardaki dökülmeler de dahil olmak üzere lekelerden kurtulmak için kullanılabilir. Bir kısım hindistancevizi yağını bir kısım kabartma tozu ile birleştirin ve bir macun haline getirin. Lekeye uygulayın, beş dakika bekleyin ve silin.

4. Hindistan Cevizi Yağı Zararları

   Hindistan cevizi yağı en faydalı doğal yağlardan biridir ancak beklenmedik bir şekilde yan etkileri vardır. Hindistan cevizi yağı, sağlığa faydalı olan doymuş yağların en zengin kaynaklarından biridir ve birçok insan cilde faydaları nedeniyle bunu tercih etmektedir. Ancak, bu ürünü ne zaman ve nasıl kullandığınıza dikkat etmezseniz, hindistancevizi yağının riskleri ortaya çıkabilir. Yağın en saf hali olan natürel hindistancevizi yağının yan etkisi yoktur ancak kullandığımız ticari yağa işlendiğinde yan etkiler gelişir. Hindistan cevizi yağı, sağlığa sayısız faydası olan doğal bir vitamin ve yağ kaynağı olmasına rağmen, her şeyin fazlası tehlikeli olabilir. Hindistan cevizi yağını kullanmanın en iyi yolu doğru miktarda kullanmaktır.

4.1. Alerjiye neden olabilir

   Hindistan cevizi yağı tüketmeden önce neye alerjiniz olduğunu öğrendiğinizden emin olun. Değişiklikleri görmek için cildinize az miktarda uygulayarak kontrol edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, duyarlıysa alerjiye neden olur. Alerjik reaksiyonlardan bazıları mide bulantısı, kızarıklık, egzama, kurdeşen ve kusma içerir.

4.2. Baş Ağrısı

   Hindistan cevizi yağı (maya enfeksiyonları için) kullanarak detoksifikasyon yapan kişiler genellikle baş ağrısı yaşarlar. Bu, hindistancevizi yağındaki orta zincirli yağ asitlerinin maya hücrelerini (enfeksiyona neden olan) parçalayarak kan dolaşımına bir mantar toksini dalgası salmasıyla olur. Bu nedenle, baş ağrısına neden olur.

4.3. Akne

   Bu, aşırı yağlı cilde sahip kişilerde daha olasıdır. Hindistan cevizindeki laurik asit genellikle yağlı olmayan bir cilt için akneye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Aksi takdirde bir sorun olabilir. Yağlı bir cildin hindistancevizi yağını kullanmasının tek yolu, o sivilceden kurtulmak için dostça bir esansiyel yağ ile karıştırmaktır.

Hindistan cevizi yağı faydaları hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir